2024.03.29, Péntek
Teljesen megújul a nagykőrösi kórház
Képek: nkkorhaz.adatpark.hu

Teljesen megújul a nagykőrösi kórház

mti

2018.02.06. 14:05 - Szabó Ákos

A Pest megyei város egészségügyi központját összesen közel félmilliárd forintból fejlesztik, az Egészséges Budapest Program forrásait és uniós finanszírozást is igénybe véve.

Hirdetés

Több projekt keretében újul meg összesen 456 millió forint értékben a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház – derült ki Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár sajtótájékoztatóján kedden.

A kórház a folyamatosan zajló, összesen 700 milliárd forintos Egészséges Budapest Program (EBP) keretében most 250 millió forintot kap orvosi műszerfejlesztésre és a rehabilitációt szolgáló eszközpark bővítésére. Az EBP-ről legutóbb akkor számoltunk be, amikor múlt héten bejelentették Gyömrő szakrendelőjének felújítását és kibővítését, ami szintén a beruházássorozat részeként valósul meg.

 

Zöld energiával fűtik majd az intézményt

 

 

További fejlesztéseket finanszíroznak az uniós Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) támogatásával is: ezek során megújul az egészségügyi intézmény energiaellátása és napelemes rendszert alakítanak ki. Ezzel a beruházással várhatóan az idei nyár végére elkészülnek.

Tankó Ágota, a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház főigazgatója elmondta: a forrásokból intézményük két épületét is megújítják, klimatizálják, illetve a fűtést is korszerűsítik.

kórházfejlesztésMi épül?NagykőrösEgészséges Budapest Program

Hírlevél

Hirdetés