2024.04.20, Szombat
Teljesen megújult Hódmezővásárhely családsegítő központja
fotó: MTI

Teljesen megújult Hódmezővásárhely családsegítő központja

mti, magyarepitok.hu

2018.02.18. 08:50 - Hegedűs Gergely

A több mint százéves épület új helyiségeket kapott, fűtése és energetikai rendszere is korszerűsödött.

Hirdetés

Befejeződött a hódmezővásárhelyi Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központ fejújítása. A 180 millió forintos beruházás a Területi Operatív Program keretében, a hódmezővásárhelyi Építészmester Zrt. kivitelezésében valósult meg.

A húsz éve alapított családsegítő szolgálat épületét 1890 és 1910 között emelték, korábban csak részleges felújítások történtek benne, legutóbb a kétezres évek elején. A most befejezett beruházással új szociális és irodahelyiséget, valamint új étkezőt és vizesblokkot alakítottak ki, korszerűsödött a fűtés és az elektromos rendszer. Emellett a központ kívül-belül megújult, akadálymentessé tették, elvégezték energetikai felújítását is.


A hátrányból induló gyerekek esélyét javítják

A gyermekjóléti és a családsegítő szolgálat ahhoz ad támogatást, hogy a felmerülő problémákat helyben, a családokon belül oldják meg.

Az itt dolgozók két évtizede legalább 500 családnak segítenek minden évben.

- derült ki  Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ főigazgatójának korábbi nyilatkozatából.

Az épület átadásán Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere elmondta, a gyermekjóléti szolgálatok megújításának célja, hogy az országban mindenütt kiépüljön az egészségügy, az iskola, a szociális szféra és a szülők együttműködésén alapuló rendszer. Mindez azt szolgálja, hogy a valamilyen téren hátrányt szenvedő gyermekek javuló esélyekkel induljanak el.

Mi épül?építőipari cégekHódmezővásárhelyközintézményekenergetikaÉpítészmester Tervező és Kivitelező Zrt.

Hírlevél

Hirdetés