2024.04.19, Péntek
Új autóipari gyár épül Debrecenben

Új autóipari gyár épül Debrecenben

piacesprofit.hu

2018.02.21. 11:11 - Hegedűs Gergely

A 7000 négyzetméteres üzemet 31 milliárd forintos beruházásban hozza létre a Continental.

Hirdetés

Zöldmezős beruházásban épít új gyárat Debrecenben a német Continental – írja a piacesprofit.hu. Az 1871-ben alapított autóipari beszállító cég váltómű vezérlőegységeket, aktuátorokat és szenzorokat gyárt majd Debrecenben, melyeket európai piacokra szán.

A 7000 négyzetméteres telephelyet a Continental 100 millió eurós – mintegy 31 milliárd forintos beruházásban hozza létre, 450 új munkahelyet teremtve. Az alapkőletételre 2018 harmadik negyedévében kerül sor, a gyártás pedig várhatóan 2020 harmadik negyedévében indul.

A projektet bemutató sajtóanyagban José Avila, a Continental Igazgatótanácsának tagja elmondta, a kapacitásbővítést az autóipari elektronika iránti növekvő kereslet indokolja. Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke azt hangsúlyozta, Magyarországon az autóipari gyártók folyamatosan bővítik tevékenységüket, ami hosszú távú elköteleződést jelez a részükről.

A Continental csoport jelenleg hat gyárral, egy gumiabroncs kereskedelmi képviselettel és logisztikai központtal van jelen Magyarországon.

A közelmúltban hozott döntést a budapesti mesterséges intelligencia központ megnyitásáról.

Mi épül?Debrecenautóiparüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés