2024.03.28, Csütörtök
Új épületet kap Dunakeszi szakrendelője
hir7.info

Új épületet kap Dunakeszi szakrendelője

mti, magyarepitok.hu, pestpilis.hu

2018.02.21. 17:19 - Szabó Ákos

Az intézményt az Egészséges Budapest Program keretében fejlesztik kétmilliárd forintból.

Hirdetés

Kibővítik és felújítják a dunakeszi szakrendelőt, a decemberben bejelentett beruházás részleteit Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondta el szerdai sajtótájékoztatóján.  

A kétmilliárd forintos projektben a Pest megyei város egészségügyi központjában új épületet kap a pszichiátria, kibővül a szakrendelő területe és fejlesztik a műszerparkot is, többek között egy új röntgenrendszerrel. Az Egészséges Budapest Programban (EBP) megvalósuló beruházásban a szakrendelő emellett új nyílászárókat és burkolatot is kap.

 

Nem csak a dunakesziek ellátását javítják

A dunakeszi létesítmény fejlesztése nem csupán a fővárosi agglomerációs település lakóinak hasznos, hanem a közeli Fót, Göd és Csomád pácienseinek is javít az egészségügyi ellátásán. A szakrendelőt 1984-ben építették fel, így a beruházásban egy rendszerváltás előtt kialakított intézet eszközparkját és épületét modernizálják.

A szakrendelő utoljára 2015-ben esett át egy renovációs programon, akkor új festékburkolatot és tetőcserepeket kapott. A most megkezdődő nagyszabású fejlesztés várhatóan 2019 decemberében ér véget.

 

Az EBP több mint négymillió embert érint

 

Balogh Zoltán miniszter és Tuzson Bence államtitkár a sajtótájékoztatón (kormany.hu)

 

Balog Zoltán a sajtótájékoztatón elmondta: a kormány 2017 és 2026 között az Egészséges Budapest Program megvalósításával egy 700 milliárd forintos fejlesztéssorozatot tervez megvalósítani. Ez Budapest és Pest megye történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztését jelenti, és több mint négymillió embert érint – tette hozzá a miniszter.

 

 

Mi épül?FótGödegészségügyi fejlesztésDunakesziEgészséges Budapest ProgramCsomád

Hírlevél

Hirdetés