2024.04.25, Csütörtök
Üres épületéből épített kormányhivatalt Szolnok
fotó: lokal.hu

Üres épületéből épített kormányhivatalt Szolnok

mti

2018.02.28. 09:39 - Hegedűs Gergely

A közel másfél milliárd forintos beruházásban a megye legnagyobb kormányablaka jött létre.

Hirdetés

Átadták a Szolnoki Járási Hivatal új székházát a Tisza-parti városban. Az épületbe költözött a Szolnoki Járási Hivatal több osztálya 183 munkatárssal, és kialakították a megye legnagyobb kormányablakát.

Kállai Mária kormánymegbízott az átadóünnepségen elmondta, az évek óta üresen álló, Ady Endre úti épület korábban a szolnoki főiskolának adott helyett. A csaknem 400 millió forint uniós forrásból energiahatékonysági fejlesztés történt, több mint 1 milliárd forint hazai forrásból pedig az épület átalakítását valósították meg.

Szalay Ferenc (Fidesz-KDNP), Szolnok polgármestere elmondta, nemcsak az épület, hanem a környezete is megújult. Mintegy 1100 négyzetméteren zöldfelületet alakítottak ki, a napokban adták át a közelben lévő, felújított Móra Ferenc úti rendelőt, korábban a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola is korszerűsödött.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az eseményen arról beszélt, a kormányhivatali rendszerben mintegy 1280 épület található, 2013 óta ötszáz épület felújítását kezdték meg uniós és hazai forrásból; ebből még kilencvenet nem adtak át.

Tavaly a megye eddigi tizenhárom kormányablakában több mint 446 ezer ügyfél intézte az ügyeit.

 

Mi épül?Szolnokkormányablak

Hírlevél

Hirdetés