2024.04.20, Szombat
Kétszer annyi kontaktlencsét állíthat elő Gyálon a CooperVision
coopervision.com

Kétszer annyi kontaktlencsét állíthat elő Gyálon a CooperVision

MTI

2018.03.26. 15:39 - Antal Zsófia

A termelés megduplázása a gyáregység 30 százalékos bővítésével válik lehetővé, mely emellett több száz munkahelyet hoz létre Pest megyében.

Hirdetés

Az amerikai CooperVision kontaktlencsegyártó világcég több mint 8 milliárd forintos beruházással bővíti gyáli gyártóegységét – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A fejlesztés 400 új munkahelyet teremt.

A kétéves beruházásbővítés a gyáli létesítmény területének 30 százalékos növekedését, valamint a belföldi és közép-európai piacokat kiszolgáló új elosztó egység kialakítását foglalja magában. Ezzel a CooperVision a Clariti elnevezésű lencséje gyártásának kiterjesztését akarja megvalósítani, hogy azok megfeleljenek a világméretekben megnövekedett igényeknek. A meglévő gyártósorokon megvalósuló automatizálási fejlesztések a kapacitást növelik majd.

A CooperVision Gyálon évente 600 millió kontaktlencsét gyárt, a most elindított beruházással számuk 1,2 milliárdra emelkedhet. A CooperVision termékeit a világ több mint 100 országában értékesítik.

Az amerikai világcég évente 10 innovációt vezet be a csúcstechnológiát képviselő, orvosi segédeszközt előállító kontaktlencse-gyártásban, amelyben egyébként évről-évre szigorodnak a követelmények. Kevin Barrett, a CooperVision Inc. európai gyártásért felelős alelnöke elmondta: a 30 millió dolláros beruházással és az ezzel párhuzamosan bevezetendő új informatikai rendszerekkel a gyáli egység a cég egyik legfejlettebb és legmodernebb létesítményévé válik. A fejlesztés teljesen új technológiákat hoz majd Gyálra.

munkahelyekMi épül?Gyálüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés