2024.04.19, Péntek
Nyolcmilliárd forintból épül csokigyár Nógrád megyében
Concrete Media

Nyolcmilliárd forintból épül csokigyár Nógrád megyében

MTI

2018.03.22. 11:15 - Antal Zsófia

Jövő év végén indul a termelés a százötven munkahelyet teremtő üzemben, ahol Vadász csokoládékat fognak előállítani.

Hirdetés

Csokoládégyárat épít a Vadász márkanevű termékeket gyártó Árklub Kft. Bátonyterenyén, 8,3 milliárd forintos beruházással. A gyár 2019 végén kezdi meg működését, és 150 embernek ad munkát a Nógrád megyei városban.

Tóth Csaba, az Árklub Kft. kereskedelmi és marketingigazgatója ismertette: első ütemben 15 ezer négyzetméteres gyártócsarnokot építenek a városban év végére. Jövő év elején érkeznek a gépek, a tervek szerint fél évet vesz igénybe a technológia beüzemelése, ezt követően indulnak a próbagyártások, és 2019 végére tervezik az üzemszerű működést. A termékek túlnyomó részét Bátonyterenyén gyártják majd.

Tóth Csaba kereskedelmi és marketingigazgató a bátonyterenyei sajtótájékoztatón (fotó: Concrete Media)

A bátonyterenyei lesz a cég első gyára, eddig bérgyártásban működtek, így ezzel a legnagyobb probléma, a gyártókapacitás hiánya oldódik meg. A cég 1994-ben alakult meg családi vállalkozásként, és minden évben nyereséggel üzemeltek. Vadász márkanéven 67 termékük van a piacon, minden szezonra gyártanak termékeket.

 

A beruházást 3,3 milliárd forinttal támogatja a kormány

A kormány mintegy 3,3 milliárd forinttal segíti a beruházást – ezt Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára részben diplomáciai válasznak nevezte arra a lépésre, hogy tavaly év végén az ukrán elnök tulajdonában lévő, a Vadász csokoládét is gyártó budapesti gyár üzleti indok nélkül, egyik napról a másikra felmondta a szerződést.

Magyar Levente azt is hangsúlyozta: nemcsak egy bátonyterenyei és Nógrád megyei léptékkel is fontos beruházás valósul meg, hanem egy régi és egykoron világszínvonalú magyar iparág, az élelmiszeripar, azon belül az édesipar feltámasztásának döntő epizódja ez a fejlesztés.

Az eseményen Nagy-Majdon József (Fidesz-KDNP), Bátonyterenye polgármestere elmondta, hogy három éve kezdődött meg a beruházás előkészítése, és köszönetet mondott az Árklub Kft. tulajdonosainak, hogy mindvégig kitartottak a város mellett.

munkahelyekMi épül?üzemépítésélelmiszeriparBátonyterenye

Hírlevél

Hirdetés