2024.04.25, Csütörtök
Phjongcshangi olimpikonok avatták fel Nyíregyháza új jégpályáját
A Szabolcsi Sólymok jégkorongozói az avatáskor (fotó: MTI)

Phjongcshangi olimpikonok avatták fel Nyíregyháza új jégpályáját

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.03.05. 10:23 - Antal Zsófia

Fedett, 1800 négyzetméteres pálya épült TAO-támogatásból a belvároshoz közeli részen.

Hirdetés

Átadták Nyíregyháza új, mintegy 500 millió forintból felépített jégpályáját pénteken az István utcában. A szezonális jelleggel működő, 1800 négyzetméteres pálya fedett, oldalain nyitott létesítmény, amely nyáron is használható lesz különböző rendezvények lebonyolítására.

A létesítményt a budapesti Lőrincház-Klíma Kft. kivitelezte a kiszolgáló épületekkel (öltözők, mosdók) együtt. A jéghűtők zajkibocsátása miatt hanggátló falakat is építettek a közeli lakóövezet védelme érdekében.

Oláh Bence rövidpályás gyorskorcsolyázó az új nyíregyházi jégpálya avatásán (fotó: MTI)

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke elmondta, a csarnok TAO-támogatással épült meg, az önkormányzat önerejét a kormány segítségével finanszírozták. Kovács Ferenc polgármester felidézte, a létesítményre hosszú évtizedek óta várt a megyeszékhely, a tervezést 2016-ban kezdte el az önkormányzat az egyesülettel közösen a helyhatóság saját telkén.

Tóth Ivett az új jégpályán (fotó: frissmedia.hu)

Az első jelképes köröket Tóth Ivett műkorcsolyázó, phjongcshangi olimpikon tette meg a vadonatúj jégen. A sportoló a téli olimpián látott rövidprogramját mutatta be a közönségnek. Jégre lépett az aranyérmet szerzett férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó ötödik tagja, Oláh Bence is, majd birtokba vette a pályát a Szabolcsi Jégsport Egyesület Szabolcsi Sólymok jégkorongcsapata.

Mi épül?építőipari cégekNyíregyházaTAOsportberuházások

Hírlevél

Hirdetés