2024.04.25, Csütörtök
Százmilliárdos beruházásban épül akkumulátorgyár Komáromban
pid.hu

Százmilliárdos beruházásban épül akkumulátorgyár Komáromban

mti, napi.hu

2018.03.09. 09:54 - Szabó Ákos

Az üzemcsarnokban elektromos autókhoz gyártanak majd elemeket, a beruházással 410 új munkahelyet teremt a dél-koreai SK Innovation.

Hirdetés

430 ezer négyzetméteres óriásüzemet épít a dél-koreai SK Innovation a komáromi ipari parkban, csütörtökön ünnepélyesen átadták az építkezés területét. A beruházás 97,5 milliárd forintból valósul meg, a projektet a magyar állam 8,17 milliárd forinttal támogatja. Az új gyárban a tervek szerint 2020-ban kezdődik meg a tömegtermelés, elektromos autókba gyártanak majd elemeket 410 munkavállaló alkalmazásával.

 

Munkagépek az építkezés területén (mti)

 

A komáromi gyárból szolgálnák ki Európát

Az SK Innovation Dél-Korea harmadik legnagyobb vállalata, a komáromi ipari parkban a tervek szerint évente mintegy 7,5 GWh kapacitású akkumulátort gyártanak majd, amivel 250 ezer autót szolgálnak ki. A beruházás két ütemben zajlik le, az első üzemmel azonos kapacitású második létesítményt a kereslet függvényében építik meg – mondta el Yoon Yea Sun, az SK Innovation akkumulátor-üzletági vezetője a rendezvényen.

 

Az átadási ünnepség (mti)

A vállalat komáromi beruházásával akar betörni az európai piacra, a dél-koreai Szosan városában található gyakorlatilag azonos technológiákat hasznosító gyáruk sikerét akarják Magyarországon lemásolni.

Mi épül?ipari parküzemépítésüzemfejlesztésKomárom

Hírlevél

Hirdetés