2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új fejlesztésekkel nőtt a debreceni repülőtér nemzetközi logisztikai jelentősége
Fotók: mti

Új fejlesztésekkel nőtt a debreceni repülőtér nemzetközi logisztikai jelentősége

mti

2018.03.26. 10:30 - Szabó Ákos

Még idén 200 új munkahelyet teremtenek az alföldi város légikikötőjében, miután átadták a DPDGroup új szállítmányozási központját.

Hirdetés

Kulcsrakész logisztikai létesítménnyel bővült a debreceni repülőtér: pénteken átadták a francia központú DPDGroup új depóját. A nemzetközi szállítmányozásban fontos szerepet betöltő DPD által birtokba vett új regionális központ fejlesztése összekapcsolódik a repülőtér logisztikai szerepét növelő tervekkel – derült ki az átadón.

 

Alkalmazottak az újonnan átadott központban

 

A logisztikai létesítmény a debreceni repülőteret 2011 óta üzemeltető Xanga-csoport beruházásban épült meg. A központ átadásával tovább bővült a légikikötő multimodális szállítmányozási kapacitása, melyet 2011 óta fejlesztenek folyamatosan.

 

Debrecen logisztikai központja közel 30 ezer négyzetméteresre nőtt

Az összesen 27 ezer négyzetméternyi alapterületű ipari és logisztikai épületkomplexumban jelenleg 12 vállalat 300 embernek ad munkát. A folyamatos bővítésekkel ez a szám a év végére el fogja érni az 500 főt – mondta el Herdon István, a Xanga elnök-vezérigazgatója.

Az átadón az új telephelyét átvevő DPD Hungária Kft. ügyvezetője, Hosszú Csilla kifejtette: vállalatuk Magyarországon összesen 21 depóval szolgálja ki a hazai és regionális ipart. A cég összesen 240 dolgozót foglalkoztat, és közel 700 alvállalkozó futárral dolgozik együtt a belföldi és nemzetközi csomagszállításban.

Mi épül?logisztikai központDebrecencsarnoképítéslogisztika

Hírlevél

Hirdetés