2024.04.20, Szombat
Új üzemekkel és raktárral erősít a magyar élelmiszeripari cég
illusztráció

Új üzemekkel és raktárral erősít a magyar élelmiszeripari cég

mti

2018.03.02. 09:12 - Hegedűs Gergely

A négymilliárdos beruházással bővítő zalai vállalat évek óta elérte kapacitása felső határát, és terjeszkedni kíván a szomszédos országokban.

Hirdetés

A Zalaco Sütőipari Zrt. háromszorosára bővíti a termelési kapacitást egy 4 milliárd forintos zalaegerszegi beruházással.


Az emberi erőforrás bővítése lesz a döntő

A fejlesztésben két új termelőcsarnok jön létre összesen 2500 négyzetméteren, emellett egy 1500 négyzetméteres raktárat is építenek. A magyar tulajdonú cég a beruházásban korszerű termelésirányítási rendszert alakít ki, emellett 150 új munkahelyet teremt 2020-ra.

A vállalat beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a cég már évekkel korábban elérte termelési kapacitásának felső határát és terjeszkedni kíván a szomszédos országokban is. „A növekedési célok teljesíthetők, ezért a beruházás sikere azon múlik, hogy sikerül-e elegendő új munkavállalóval erősíteni a vállalatot” – fogalmazott a vezető.


Több mint félezer alkalmazott és 60 hazai üzlet

A kormány 836 millió forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segíti a projektet. A sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt hangsúlyozta, a tartósan 4 százalék feletti gazdasági növekedéshez szükség van az élelmiszeripar teljesítményére, ezért támogatják a fejlesztést. Elmondása szerint a hazánkban 145 ezer embert foglalkoztató ágazat versenyképességét igazolja, hogy a termékek 40 százalékát külföldön értékesítették.

A Zalaco Sütőipari Zrt. nettó árbevétele 2015-ben megközelítette az 5 milliárd forintot, 2016-ban elérte az 5,6 milliárd forintot, tavaly pedig - a vezérigazgató közlése szerint - meghaladta a 7 milliárd forintot. A cég több mint 550 munkavállalót foglalkoztat, mintegy 60 magyarországi üzletében négyszázféle terméket értékesít, évente 7 millió kilogramm kenyeret készít.

Mi épül?Zalaegerszegélelmiszeripar

Hírlevél

Hirdetés