2024.03.29, Péntek
A felszín felett is indul a munka a Néprajzi Múzeum új épületén
ligetbudapest.hu

A felszín felett is indul a munka a Néprajzi Múzeum új épületén

ted.europa.eu

2018.04.18. 16:15 - Antal Zsófia

A kivitelezésre vonatkozó ajánlatokat a következő egy hónapban kell benyújtaniuk a vállalatoknak.

Hirdetés

Megjelent az ajánlattételi felhívás az új Néprajzi Múzeum és látogatóközpont generálkivitelezési munkáinak elvégzésére. A Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. május 15-ig várja az ajánlatokat a 22 méter magas és közel 32 ezer négyzetméteres épület megvalósítására.

A projekt ezen része a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. által kivitelezett munkagödör térelhatárolás és földmunka, valamint az építési helyszínen jelenleg zajló közműkiváltási munkák elkészülése után kezdődik.

A pinceszinten, az épület szívében kap majd helyet a múzeumi előcsarnok, ahonnan megközelíthető a közel 3000 m²-es állandó és a 2266 m²-es időszaki kiállítótér. A Dózsa György út felől alakítják ki a térszín alatti megközelítést, a rakodókat és a parkolókat.

A BREEAM Excellent minősítést megcélzó épület részei funkció szerint elkülönülnek majd zajos és csendes, valamint térszín alatt illetve felett telepíthető terekre. Zajosnak számítanak a nagy forgalmú, turisztikai, a múzeum életével nem szorosan összekapcsolódó, valamint a nagy létszámú gyereket, fiatalt befogadó funkciók. Ilyen lesz a 226 fő befogadására alkalmas rendezvény- és konferenciaterem, a gyerekmúzeum, a múzeumpedagógia, a látogatóközpont és az ételudvar. A csendes funkciók a múzeum belső és tudományos-szakmai működésével függenek össze: ide tartozik a könyvtár, az üzemeltetési irodák és a műtárgykezelés.

Mi épül?Liget Budapest Projektmúzeum

Hírlevél

Hirdetés