2024.03.29, Péntek
A Market egy év múlva adhatja át Szeged új sportközpontját
MTI

A Market egy év múlva adhatja át Szeged új sportközpontját

MTI

2018.04.10. 09:33 - Antal Zsófia

Nyolcezer férőhelyes stadion, rendezvénycsarnok, teniszpályák és szabadtéri színpadok is helyet kapnak a komplexumban, ahol hétfőn megtörtént az alapkőletétel.

Hirdetés

Letették hétfőn a Szegedi Ifjúsági Centrum alapkövét. A Market Zrt. kivitelezésében épülő központot a tervek szerint jövő tavasszal adják át. A Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából megvalósuló 9,4 milliárd forintos központ az egyházmegye által ellátott négyezer állami gondozott gyermek, valamint a saját fenntartású köznevelési intézményeiben tanuló 11 ezer diák szabadidős, kulturális és sportrendezvényeinek szolgál majd helyszínül.

Germán Géza, a szeged-csanádi egyházmegye főépítésze elmondta, a 10 hektáros területen UEFA 4-es előírásoknak megfelelő, 8 ezer férőhelyes stadion épül. A felnőtt és utánpótláscsapatokat három hibrid, fűtött edzőpálya szolgálja majd. Épül egy szabvány kézilabdapálya méretű rendezvénycsarnok, három teniszpálya, egy napvitorlával védett grundfoci pálya, gyermek és felnőtt játszótér, valamint kialakítanak a sportolókat kiszolgáló öltözőket, továbbá szabadtéri színpadokat, és a Napfény Kempinghez tartozó 45 szobás, 90 férőhelyes egykori szállóépületet is felújítják.

Kiss István, a Market Építő Zrt. műszaki igazgatója, Germán Géza, a Szeged-Csanádi Egyházmegye főépítésze, Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Csányi Sándor, az MLSZ elnöke (b-j) elhelyezi az időkapszulát a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából épülő Szegedi Ifjúsági Centrum ünnepélyes alapkőletételén (fotó: MTI)

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök felidézte, hogy tíz évvel ezelőtt a Szeged-Csanádi Egyházmegye létrehozta a Grosics Akadémiát Gyulán, ahol két nagy köznevelési intézménye is működik. Néhány évvel később az egyházmegye átvette a szegedi NB III-as labdarúgócsapatot, amely feljutott az NB II-be, de a csongrádi megyeszékhelyen nem volt olyan pálya, amely alkalmas lenne ilyen mérkőzések megrendezésére. Ezért a csapat elköltözött Gyulára, amíg Szegeden nem lesz megfelelő infrastruktúra.

Gyermek és ifjúságvédelmi feladatainak ellátásához az egyházmegye tulajdonába került az egykori Napfény Kemping, ehhez vásárolt önkormányzati és magántulajdonú területeket, ahol felépül a Szegedi Ifjúsági Centrum.

Market Építő Zrt.Mi épül?stadionépítéssportberuházásokSzeged

Hírlevél

Hirdetés