2024.03.19, Kedd
Hat híd felújítását indította el a Magyar Közút
A makói Maros-híd (panoramio.com)

Hat híd felújítását indította el a Magyar Közút

kozbeszerzes.hu

2018.04.10. 11:43 - Antal Zsófia

Közel 4 milliárd forintból történnek meg a rekonstrukciók öt különböző megyében, a Colas, az Egomax és a Hódút kivitelezésében.

Hirdetés

Kiválasztották a kivitelezőket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hat közúti hidat tartalmazó felújítási csomagjához. A cégek összesen nettó 3,933 milliárd forintból végzik el a munkát – derül ki a közbeszerzési értesítőben közzétett eredménytájékoztatóból.

Bács-Kiskun megye

  • A szeremlei bekötő út bajai Ferenc-csatorna hídját új híddal váltja ki a Hódút Kft., nettó 710,181 millió forintból. Az új híd szélesebb és nagyobb teherbírású lesz a korábbinál.
A Ferenc-csatorna hídja (sugopart.hu)

Baranya megye

  • A Pécs-Harkány-Drávaszabolcs másodrendű főúton teljes felújítást kap a pécsi, vasút feletti Árpád híd. A felújítást az erdőkertesi Egomax Kft. kivitelezi nettó 1,110 milliárd forintért.
Az Árpád-felüljáró (fotó: pecsma.hu)

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

  • Felszerkezet cserét kap a Kerecsend-Eger-Bánréve másodrendű főúton található sajópüspöki Sajó-híd. Az átépítést a Colas Közlekedésépítő Zrt. és a Colas Hungária Zrt. hajtják végre nettó 558,459 millió forintból.
  • Teljes felújításon esik át Kesznyéten község Sajó-hídja, mely a Szabadság utcát vezeti át a folyó felett. A nettó 218,7 millió forintos munka a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből valósul meg az Egomax Kft. kivitelezésében, teljes lezárás mellett.

Csongrád megye

  • Saru- és dilatációs szerkezet csere történik a makói Maros-hídon (fő képünkön), a Szeged-Makó-Nagylak elsőrendű főúton. Az 525,561 millió forintos felújítás kivitelezője az Egomax Kft.

Fejér megye

  • A Mezőkomáromban, a Dég-Som összekötő úton található Sió-híd teljes felújítást, szélesítést és erősítést kap. Itt szintén az Egomax kivitelez nettó 809,603 millió forintból. A felújítási munkálatokat teljes lezárás és a forgalom helyi terelőútra irányítása mellett végzik el.
Hódút Kft.ColasMi épül?BajaMagyar Közút Nonprofit Zrt.MakóPécshídfelújításEgomax Kft.SajópüspökiKesznyétenMezőkomárom

Hírlevél

Hirdetés