2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Monorban új óvoda, Dunaharasztiban új bölcsőde épül a növekvő gyereklétszám miatt
dunaharaszti.hu

Monorban új óvoda, Dunaharasztiban új bölcsőde épül a növekvő gyereklétszám miatt

monor.hu

2018.04.09. 11:38 - Antal Zsófia

Mindkét Pest megyei település pályázati úton alapozta meg a beruházást.

Hirdetés

Háromcsoportos óvoda épül Monoron a Bajcsy-Zsilinszky Endre utcában - számolt be a monor.hu. A projekt megvalósításához az önkormányzat 300 millió forintos támogatást nyert el a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán.

monor.hu

Az új, 658 négyzetméteres épület 2019 őszére készülhet el - mondta el Rajki László, a Monori Városfejlesztő Nonprofit Kft. vezetője még a pályázat beadása kapcsán. A beruházásra a növekvő gyermekszám miatt van szükség. Az óvoda terveit a Dóm Építészműterem Kft. készítette el még 2015-ben.


Dunaharasztiban is közel 300 milliós projekt indul

A közbeszerzési értesítő alapján Dunaharasztiban is hasonló fejlesztés indul. A székesfehérvári F-Építő Generál Zrt. kivitelezi a település új bölcsődéjét, mely 661 négyzetméteres hasznos alapterülettel épül fel a Knézich utca 19. szám alatt.

Az építkezés költsége nettó 285,66 millió forint. A bölcsőde felépítésére a város önkormányzata a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése elnevezésű pályázatán nyert el támogatást még tavaly júliusban.

A város honlapja szerint idén augusztusra elkészülő bölcsődében 525 négyzetméteren csoportszobák és szociális helyiségek kapnak majd helyet, emellett lesz egy 52 négyzetméteres tálalókonyha és egy 84 négyzetméteres tetőtér is.

Mi épül?óvodafejlesztésMonor

Hírlevél

Hirdetés