2024.03.29, Péntek
Nemzetközileg sikeres magyar cég nyitott új üzemet Zalaegerszegen
A vállalat egyik munkája (kép: biborfa.hu)

Nemzetközileg sikeres magyar cég nyitott új üzemet Zalaegerszegen

MTI

2018.04.21. 14:11 - Antal Zsófia

Az elsősorban nyílászárókat és belsőépítészeti elemeket gyártó Bíbor-Fa Bt. tulajdonosai a rendszerváltás után még pattogatott kukoricát árultak, csak a 90-es évek második felében váltottak a jelenlegi irányra.

Hirdetés

Szombaton nyitotta meg zalaegerszegi telephelyét az Európa-szerte műemlék épületek nyílászáróit, valamint bútorokat és belsőépítészeti elemeket gyártó Bíbor-Fa Bt. A vállalat közel 25 év zalaszentgróti működés után települt át a városba. A jelenleg 40 embert foglalkoztató cég most legalább tíz dolgozóval szeretné bővíteni létszámát.

Bors Attila, a száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás egyik ügyvezetője a megnyitón elmondta: tulajdonostársával, Borbíró Frigyessel 1990-ben kukoricapattogtatással indították vállalkozói karrierjüket, majd képkeretezőként, dekoratőrként és üvegesként folytatták. Jelenleg is működő cégüket 1994-ben alapították koporsógyártásra, de néhány év után más asztalosipari termékek készítésére álltak át.

Folyamatos fejlődésük jelentős állomása 2008, amióta sorra nyernek el német állami közbeszerzéseket: egyetemek, kollégiumok, középületek belsőépítészeti termékeit, bútorait készítették el. Az elmúlt évtizedben egyebek mellett brit, francia, holland és orosz kastélyok, műemlékek nyílászáróit gyártották le, de dolgoztak az Egyesült Arab Emírségekben is.

Tavaly - a 2016-os 340 millió után - 439 millió forintos nettó árbevételt és 62 millió forintos adózás előtti eredményt értek el. Forgalmuk 60-65 százaléka külpiacokról származik, terveik szerint a bevétel rövid időn belül elérheti az egymilliárd forintot.

Mi épül?építőipari cégekZalaegerszegépítőipari gyártóküzemépítés

Hírlevél

Hirdetés