2024.04.23, Kedd
Jelentős fejlesztéssorozat indult el a tatabányai kórházban
kormany.hu

Jelentős fejlesztéssorozat indult el a tatabányai kórházban

mti

2018.07.06. 20:21 - Szabó Ákos

A várost ellátó Szent Borbála Kórház 3300 négyzetméteres H tömbjét egy 6 milliárd forintos, három év alatt lezajló óriásberuházás első lépéseként modernizálják.

Hirdetés

400 millió forintból újul meg a tatabányai kórház egyik régi épülete a Modern Városok program keretein belül – derül ki az intézmény főigazgatójának pénteki sajtóközleményéből. Lőke János hozzátette: a most kezdődő projekt egy jóval nagyobb, összesen 6 milliárd forintos beruházássorozat része.

Az elkövetkező három évben új kórházi szárny épül, a Szent Borbála Kórház központi helyszínére költöztetik majd a jelenleg külön telephelyen működő Gőzfürdőt és a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi és kardiológiai rehabilitációs osztályait is.

 

A 21. század igényeinek megfelelően alakítanak át egy régi kórházépületet

A most induló első fejlesztés keretében az intézmény elhanyagolt állapotú, H épülete kap teljes felújítást. A 3300 négyzetméteres tömb tartószerkezete érintetlen marad, azonban többek között átalakítják a 35 éves kórtermeket új, 2-5 ágyas szobákká, melyekhez fürdő is tartozik majd. Emellett

  • megújul az épületgépészet,
  • modernizálják a szellőző- és csatornarendszert,
  • új padlót kap minden helyiség,
  • illetve az áramellátást is fejlesztik.

A Szent Borbála Kórház a tavalyi évben mintegy 32 ezer ember fekvőbeteg-ellátásáról gondoskodott, az egészségügyi központ ambuláns kezeléseit pedig körülbelül 65 ezren vették igénybe.

Mi épül?Modern városok programTatabányaegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés