2024.03.28, Csütörtök
Ősszel megújul az esztergomi Montágh iskola
Fotó: montagh-egom.sulinet.hu

Ősszel megújul az esztergomi Montágh iskola

MTI

2018.08.23. 10:37 - Veres Ida

A sajátos nevelési igényű gyermekeket ellátó intézmény új fejlesztő- és szaktantermeket kap.

Hirdetés

Felújítási projekt indul az Esztergomi Montágh Imre Kézségfejlesztő Iskolában. A 240 sajátos nevelési igényű tanulót gondozó intézmény renoválása 2019 végéig fejeződik be.

Az első ütemben, 115 millió forintos önkormányzati támogatásból idén őszig új cseréptető kerül az épületre. Az épület egyik szárnyának hasznosítatlan tetőterében 550 négyzetméteren új fejlesztő- és szaktantermeket alakítanak ki.

Az intézmény 280 millió forintot nyert el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiahatékonysági pályázatán, így ebből az összegből 2019 végéig egy újabb fejlesztési ütemben kicserélik az elavult ablakokat és szigetelik az iskola falait. Ezzel a projekttel záródik majd az épület felújítása.

Korábban 2018 tavaszán energetikai fejlesztés is történt az épületben: a Klebelsberg Központ 17 millió forintos támogatásával új kazánt állítottak üzembe, mellyel jelentős energiaköltség takarítható meg.

 

Akadálymentes liftet is beépíthetnek

Romanek Etelka, Esztergom polgármestere elmondta, hogy a következő képviselő-testületi ülésen kezdeményezi, hogy az önkormányzat támogassa egy akadálymentes lift beépítését. A beruházás megkönnyítené a Montágh iskola működését, amely az esztergomi és a dorogi járásban élő 240 tanulója mellett - utazó gyógypedagógusaival - ötven kilométeres körzetben biztosít ellátást a sajátos nevelési igényű gyermekeknek.

Mi épül?Esztergomiskolafelújításoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés