2024.03.28, Csütörtök
Rövidesen beköltözik új építésű irodaházába a Swietelsky
látványtervek: Swietelsky Magyarország Zrt.

Rövidesen beköltözik új építésű irodaházába a Swietelsky

magyarepitok.hu

2018.08.22. 10:27 - Antal Zsófia

A Gellért-hegy lábánál szeptember végén megnyíló Ecodome négy emeletét foglalja majd el a cég, a kivitelezésnél a környezetbarát megközelítésre koncentráltak.

Hirdetés

Új, Budapest első kerületében álló irodaházba költözik a Swietelsky Magyarország Kft.: az Ecodome nevű, nettó 7500 négyzetméteres épület a Mészáros utca 13-ban épül. Az átadás még idén, szeptember végén várható.

Az Ecodome Irodaház (korábbi nevén Green Court irodaház) még 2011 őszén kapott építési engedélyt, ezután a kiszemelt telken korábban álló lakóházat földszintig elbontották. Az építtető B&L Estates Kft. következő lépésként a kivitelezési tervek elkészítésével a DVM Design Kft-t bízta meg, a kivitelezési munka a tervek készítésének idején szünetelt.

Az 1587 m²-es telken tavaly márciusban indult újra az építkezés. A tervezett irodaépület két szint pincéből, földszintből, és öt emeleti szintből áll. A Swietelsky a 2-5. emeletet veszi birtokba hosszú távú bérleti szerződés alapján.

A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu)

 

Csábító zöldfelületek és energiatakarékos kialakítás

Az épület főbejárata a tervezett Mészáros utcai zöld udvar felől nyílik majd, a Mészáros utca és a Pálya utca között gyalogos passzázs létesül. A passzázs által leválasztott földszinti területen étterem és kávézó nyílik, a gépkocsi bejáró a Pálya utcai oldalon lesz.

A lapostetős, U alakú épület nyitott oldala a Mészáros utca felé zöld udvart hoz majd létre, mely lazítja környék szigorú beépítettségét és jelentősen növeli a zöldfelület látványát. A tetőteraszokon zöldtetők készülnek, ez az emeleti szinteken erősíti a zöld udvar jelleget. A beruházás épületszerkezetei, gépészeti- és elektromos rendszerei energiatakarékos kialakításban készülnek, a cél a LEED platina minősítés elérése.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.Mi épül?irodaDVM group

Hírlevél

Hirdetés