2024.03.29, Péntek
A magyar-német együttműködés szimbolikus épülete kapott új szárnyat
Fotók: mti

A magyar-német együttműködés szimbolikus épülete kapott új szárnyat

mti

2018.09.21. 11:04 - Szabó Ákos

A Budapesti Német Iskola fejlesztése során emellet a parkolót is bővítették egy szinttel.

Hirdetés

Átadták a fővárosban a hazai német nyelvű oktatás egyik központi intézménye, a Budapesti Német Iskola (BNI) új épületrészét szerdán. A XII. kerületi Cinege utcában található oktatási központ általános iskolai része bővült a fejlesztés során, illetve a parkolóház is kapott egy újabb emeletet. A beruházás költségeit magyar és német állami támogatásból, illetve a tandíjakból fedezte az 1990-ben alapított BNI. A kivitelezést a Swietelsky Magyarország Kft. végezte.

 

Az első iskolai évek kiemelten fontosak

Az átadón Volkmar Wenzel, Németország budapesti nagykövete felidézte, hogy az iskolát 28 éve Magyarország, Németország, a fővárosi önkormányzat és a Baden-Württemberg tartomány együtt alapította. Hozzátette, hogy 2001-ben fejeződött be a régi épületszárny építése.

 

Volkmar Wenzel, Németország budapesti nagykövete

Judith Nitsch, az intézmény igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a most 570 fiatalt oktató, nevelő iskolában hisznek a kultúrák találkozásában, illetve roppant fontosnak tartják, az első iskolai éveket, mert azok döntően meghatározzák a gyerekek életét.

Az új épületszárny segítségével is szeretnék megalapozni a diákok iskolai pályafutását és megismertetni velük a tanulás örömét

- fűzte hozzá.

 

Nem csupán oktatási intézmény, hanem jelkép is

 

 

Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter beszédében azt emelte ki, hogya a német iskola nem csupán egy oktatási intézmény, hanem olyan jelkép is, amely jól szimbolizálja a magyar és a német nemzet barátságát, valamint az évezredes kapcsolatok fontosságát.

Swietelsky Magyarország Kft.iskolaépítésMi épül?új iskolaépületoktatási beruházásXII. kerületBudapest

Hírlevél

Hirdetés