2024.04.19, Péntek
Öt szegedi iskolán végzik el a szükséges energetikai korszerűsítést
youtube.com

Öt szegedi iskolán végzik el a szükséges energetikai korszerűsítést

ted.europa.eu

2018.10.03. 08:00 - Antal Zsófia

A felújításokat a Dél-Konstrukt és a Fehérép végzik el, a projekteket uniós forrásból finanszírozza az önkormányzat.

Hirdetés

Szeged önkormányzata öt iskola energetikai korszerűsítését végezteti el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, nettó 1,4 milliárd forintból – áll a TED-en megjelent eredménytájékoztatóban.

A helyi Dél-Konstrukt Zrt. végzi el a felújítást a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és a Weöres Sándor Általános Iskola épületén, míg a székesfehérvári Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft. a Tabán Általános Iskolát és a Bonifert Általános Iskolát korszerűsíti.

Mind a négy iskola esetében új szigetelést kap a homlokzat és a lapostető, kicserélik a nyílászárókat, kifestenek és megújítják a fűtési rendszert is. A takarékos működés érdekében 39kWp teljesítményű napelemeket helyeznek el.

Egyelőre nem talált kivitelezőre, de szintén megújul a Petőfi Sándor Általános Iskola Bálint Sándor telephelye, ahol az előzőekben ismertetett munkák mellett a lábazatot is szigetelik, valamint talajszondák fúrására is sor kerül majd.

Mi épül?SzegedTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)energetikai beruházásiskolafelújításFehérép Kft.Dél-Konstrukt Zrt.

Hírlevél

Hirdetés