2024.03.29, Péntek
Újabb jelentős fejlesztés indul a pécsi egyetemen
Az Egészségtudományi Kar történelmi épülete - pte.hu

Újabb jelentős fejlesztés indul a pécsi egyetemen

mti

2018.10.19. 10:21 - Hegedűs Gergely

Az Egészségtudományi Kar két emblematikus épülete bővül, illetve újul meg a kétmilliárdos beruházásban. Rövid időn belül a sokadik PTE-projektről számolhatunk be.

Hirdetés

Felújítják a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (PTE-ETK) a baranyai megyeszékhely városközpontjában található két emblematikus épületét. A projekt szerződését pénteken kötötték meg a kivitelező O és R Kft.-vel.


A tervezést saját műszaki karával oldotta meg a PTE

Az intézmény közleménye felidézte, a kar oktatási tevékenysége a pécsi belváros több történelmi épületében, a volt megyei könyvtárban zajlik. Emiatt időszerűvé vált egy nagy léptékű fejlesztés, "amely szem előtt tartja a hallgatók igényeit, elvárásait is".

Az egyetem vagyonkezelésébe került egykori megyei könyvtári épület mellett a Szepessy Ignác utcai ingatlan is felújítást kap. Előbbi átépítésére és bővítésére 16, míg az utóbbi felújítására 12 hónap áll a kivitelező rendelkezésére. A tervezést a PTE Műszaki és Informatikai Kara jegyezte,


Mutatjuk, mi minden indult be a PTE-n

A tájékoztató a beruházás céljai között említi a telephelyi centralizációt, a legmagasabb szintű oktatási környezet kialakítását, a gyakorlati oktatás minőségének fejlesztését, valamint a hallgatói terek bővülését.  

A magyar kormány a Modern városok program részeként mintegy 25 milliárd forinttal támogatja a PTE-t, a mostani beruházás közel kétmilliárd forintból valósul meg. 

A további fejlesztésekről korábbi cikkeinkben számoltunk be, ezek szerint

Mi épül?építőipari cégekPécsPécsi Tudományegyetemoktatási beruházásO és R Kft.

Hírlevél

Hirdetés