2024.04.23, Kedd
150 éves iskola kapott új tornatermet Kőszegen
illusztráció

150 éves iskola kapott új tornatermet Kőszegen

mti, domonkosnoverek.hu

2018.11.15. 06:21 - Hegedűs Gergely

A félezer gyereket ellátó intézményben a megnövekedett létszám és a korábbi csarnok leromlott állapota miatt kellett a beruházás.

Hirdetés

Kőszegen átadták az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új tornacsarnokát. A beruházás több mint 1,1 milliárd forintos kormányzati támogatással egy év alatt készült el a győri Mikolasek Kft. kivitelezésében, a Fejérdy és Bartók Építészeti Kft. tervei alapján.

A B típusú tornatermem alapterülete 900 négyzetméter, korszerű kiszolgáló helyiségekkel látták el. A kétszintes épületben egy rajz szaktanterem és egy edzőterem is helyet kapott.

Az alapkőletételre 2017. október 25-én került sor - domonkosnoverek.hu


Az egyházi intézmény 1868 óta működik Kőszegen, az államosítása után 1994-ben indult újra. Azóta az intézmény óvodával és gimnáziummal, valamint kollégiummal bővült, a jelenlegi gyermeklétszáma 506 fő. A megnövekedett létszám és testnevelés órák magasabb száma tette szükségessé a beruházást. Az intézmény eredeti A típusú tornatermének átépítése nem volt megoldható a szerkezete és állapota miatt, ezért alakítottak ki új tornatermet.

A tornacsarnokot Székely János szombathelyi megyés püspök áldotta meg. Az avató ünnepségen részt vett a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára Soltész Miklós is.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokKőszegtornateremMikolasek Kft.

Hírlevél

Hirdetés