2024.03.28, Csütörtök
Elhagyott kenyérgyári üzemből épít Sportok Házát Tamási
illusztráció

Elhagyott kenyérgyári üzemből épít Sportok Házát Tamási

magyarepitok.hu

2018.11.14. 09:04 - Hegedűs Gergely

A megújuló épület a helyiek szabadidős sportjait és kikapcsolódását szolgálja, de a tamási sportegyesületek irodáinak is otthont teremt.

Hirdetés

Barnamezős területeket hasznosítva épül Sportok Háza Tamásiban - derült ki a Közbeszerzési Értesítőből. A 400 millió forintos projektet az Unikorn-Épker Kft. kivitelezi, melynek szintén Tolna megyében, Bölcskén van a székhelye.


Megoldja az otthon nélküli sportklubok gondjait

A beruházással kapcsolatban Tamási honlapján azt írják,

a városban jelentős a használaton kívüli, illetve alulhasznosított területek aránya. 

Ezek az egykor ipari, közlekedési, katonai funkcióval bíró területek barnamezős beruházásokkal hasznosíthatóak. Ezek több szempontból is előnyösebbek a nulláról induló és üres területeket elfoglaló, a környezetet sokkal inkább terhelő zöldmezős beruházásoknál.

Az elhanyagolt tamási területek kihasználására ad példát a Sportok Háza kiépítése, mely a városi sportegyesületeket és a szabadidős sportokat szolgálja majd ki. Az infotamasi.hu korábbi híre szerint a sportközpontban azok a sportágak kapnak helyt, melyeknek eddig nem volt állandó otthonuk, telephelyük az utóbbi években, ilyen a súlyemelés, a judo vagy az aikido.


Ezek a funkciók épülnek ki

A fejlesztés során a volt kenyérgyár üzemi épületét építik át. 

A főépületben játszóház, büfé, konditerem, fitness terem, valamint több, különálló edzőterem jön létre. 

Az emeleti részen irodákat helyeznek el a helyi sportegyesületek számára. A főépülethezkét melléképület kapcsolódik majd, amit a súlyemelő, valamint a kerékpáros egyesületek fogják használni.

Mi épül?építőipari cégeksportberuházásokTamásibarnamezős beruházásokUnikorn-Épker Kft.

Hírlevél

Hirdetés