2024.04.19, Péntek
Jövő szerdán avatják fel a Vidi új otthonát
MOL Vidi

Jövő szerdán avatják fel a Vidi új otthonát

vg.hu, szekesfehervar.hu, magyarepitok.hu

2018.11.13. 17:33 - Szabó Ákos

A Strabag által felépített Sóstói Stadionban a házigazda fehérváriak az Újpesttel csapnak majd össze.

Hirdetés

Hamarosan megtartják a székesfehérvári Sóstói Stadionban rendezett első meccset: a MOL Vidi az Újpest ellen lép pályára november 21-én, szerdán – számol be a Világgazdaság. A 13,98 milliárd forintos beruházásban elkészült új sportlétesítmény kapuit már 16:30-kor megnyitják az önkormányzat által szervezett ünnepségre, a bajnokcsapat pedig 19 órakor kezdi majd el a játékot az OTP Bank Liga 6. fordulójából elhalasztott mérkőzéssel.

 

Idén még két másik bajnoki meccset is játszanak Sóstón

A Strabag által kivitelezett komplexum megfelel az UEFA szigorított, négyes kategóriájú elvárásainak is, látóterein pedig összesen 14 200 néző foglalhat majd helyet, így az épület nemzetközi futballmeccsek megszervezésére is alkalmas lesz. Idén még két további hazai bajnoki mérkőzést szerveznek a stadionban az Újpest elleni meccsen kívül: december 2-án, vasárnap a Budapest Hovéd FC, két héttel később, december 16-án pedig a Ferencváros látogat majd el Székesfehérvárra.

 

A komplexum egyben közösségi tér is lesz

A mérkőzések lebonyolítása mellett modern közösségi térként is szolgáló létesítményben látogatóközpont, körülötte pedig parkolók készültek el, illetve utak és sétányok fejlesztésére is sor került. A nagyberuházás jelentős mértékben kapcsolódott ahhoz a városrész-rehabilitációs projekthez, melynek során megmentették a Sóstói Természetvédelmi Területet is.

StrabagMi épül?stadionépítéssportberuházásokSzékesfehérvár

Hírlevél

Hirdetés