2024.04.24, Szerda
Új piacot kapott Debrecen egyik legnagyobb lakótelepe
dehir.hu

Új piacot kapott Debrecen egyik legnagyobb lakótelepe

MTI, kozbeszerzes.hu

2018.11.10. 11:18 - Antal Zsófia

Tócóskert 17 ezer lakosa örülhet a helyi cég kivitelezésében megvalósult, több mint 800 négyzetméteres épületnek.

Hirdetés

Átadták Debrecenben a Tócóskerti lakótelepen elkészült új piaccsarnokot. A 800 négyzetméter hasznos alapterületű épület zöldmezős beruházás keretében készült el, s benne csaknem 70 elárusítóhelyet és négy üzletet alakítottak ki. A projekt kivitelezője a helyi ÉPKERSERVICE Építőipari-Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. volt.

A beruházás 250 millió forintos költségéből 200 millió forintot az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fedezett, ezt 50 millió forint saját forrással egészítette ki az önkormányzat. Papp László polgármester kiemelte: az Új Főnix terv egyik legfontosabb törekvése, hogy a helyi fejlesztéseket ne csak a belvárosban, hanem Debrecen egész területén érezze a lakosság. Ezért örömteli, hogy a város nagy lakótelepeinek sorában az újkerti és a Fényes udvari után a 17 ezres lakosú Tócóskertben is elkészült a piac.

Papp László arról is tájékoztatott, hogy a tócóskerti fejlesztések folytatódnak: jövőre 700 millió forintból újul meg a Holló László sétány, az Angyalföld tér és a Margit tér, illetve számos zöldterület, játszótér és sportpálya.

Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)DebrecenpiacokÉpkerservice Zrt.

Hírlevél

Hirdetés