2024.04.23, Kedd
A londoni siker után itthon is díjnyertes a BudaPart projektje
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A londoni siker után itthon is díjnyertes a BudaPart projektje

magyarepitok.hu

2018.11.12. 10:25 - Hegedűs Gergely

A legnagyobb fővárosi ingatlanfejlesztésben az első 635 lakás 90%-a már vevőre talált, az első irodaépület bérbeadottsága meghaladja a 40%-ot.

Hirdetés

Budapesten kihirdették az idei Média Építészeti Díja (MÉD) nyerteseit. Az Építészfórum által szervezett gála egyik különdíját a Property Market fejlesztésében épülő városnegyed, a BudaPart nyerte el. A főváros legnagyobb ingatlanfejlesztése nemrég a 25 éves European Property Awards kategóriagyőzelmét is kiérdemelte Londonban.


Dán-magyar együttműködés eredménye a siker

A lapunknak Schranz Mihály által bemutatott projekt a mostani sikert a „Jövőt építők, a közösség fenntartható terei 2.0” kategóriájában könyvelhette el. A Property Market fejlesztési igazgatója a MÉD gálája után azt hangsúlyozta, ez a díj is azt üzeni számukra, hogy jó úton haladnak. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a hazai média jeles képviselőiből álló zsűri is elismeri a munkánkat" - idézte Schranz Mihályt az ingatlanfejlesztő közleménye. "A legfőbb célunk, hogy egy olyan 30-35 ezer főt befogadó, szerethető, előremutató, többfunkciós városnegyed szülessen Újbuda szívében, mely társadalmi és környezeti értelemben is fenntartható."

A közlemény emlékeztet, a BudaPart innovatív városi struktúráját és nagyarányban parkosított környezetét egy dán várostervező irodával, valamint hazai szociológusok, táj- és szabadtérépítészek bevonásával közösen álmodta meg a fejlesztő Property Market.


Évtizedes projektet kivitelez a Market Építő

A közlemény arra is kitér, hogy a Kopaszi-gát szomszédságában megvalósuló lakóépületek és irodaházak építése mellett komoly infrastrukturális fejlesztés is zajlik. Ennek során külön figyelmet fordítanak a parki rekreációs és sportlétesítmények megvalósítására. A tömegközlekedés bővítése és megújítása mellett,

az első beköltözők már bölcsődei, óvodai, posta, és egyéb kereskedelmi szolgáltatásokat is igénybe vehetnek majd.

A Duna-parton épülő beruházás alapkövét 2017. júniusában tették le, az első lakásokba és a BudaPart GATE irodaházba pedig 2019-ben költözhetnek a tulajdonosok. A négy lakóépület összesen 635 lakásának 90%-a már vevőre talált, a zöldövezet által körül ölelt első irodaépület bérbeadottsága pedig már meghaladja a 40%-ot.

Utóbbi a BudaPart Gate, 11 emelet magas, több, mint 20 000 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik, amelyhez négy pinceszinten mélygarázsok is tartoznak. "A garantált, magas minőségű kivitelezésről a nemrég az Év Vállalata Díjat is elnyert Market Zrt. gondoskodik a nagyságrendileg egy évtizedet átölelő, többszörösen díjazott projektben" - derül ki a közleményből.

Market Építő Zrt.Mi épül?lakásépítésingatlanfejlesztésirodaBudaPartProperty Market Kft.

Hírlevél

Hirdetés