2024.03.29, Péntek
Balatonalmádi 1400 négyzetméteres új óvodát kap
Illusztráció (tervlap.hu)

Balatonalmádi 1400 négyzetméteres új óvodát kap

magyarepitok.hu, veol.hu

2018.12.21. 11:04 - Almási Krisztina

Az új épületben egy olyan közösségi teret hoznak létre, ahol az összes gyerek egyidejűleg elfér majd, valamint tíz csoportszobát is kialakítanak.

Hirdetés

Teljesen új épületet kap Balatonalmádin az Almádi Magocskák Óvoda Mogyoró utcai tagintézménye, amely csaknem 700 millió forintból valósul meg a VeszprémBer Zrt. kivitelezésében - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.


10 fedett teraszos csoportszoba épül

Mivel a régi óvoda erősen leromlott állapotú és nem bővíthető, a korábban használt épületet az új létesítmény üzembe helyezése után lebontják. A helyére egy modern, „L” alakban kialakított 1400 négyzetméter területű földszintes óvoda épül, amely 10 óvodás csoport befogadására lesz alkalmas.

Az új épület két folyosójáról ennek megfelelően 10 csoportszoba nyílik majd, valamint a kiszolgálóhelyiségek is itt kapnak helyet. Ezen kívül két tornaszobát, öltözőket és mosdókat is kialakítanak. A csoportszobák fedett, lapos teraszokkal épülnek meg, továbbá egy melegítőkonyhát is átadnak.

Az étkezési ellátást az eddig is használt főzőkonyha biztosítja továbbra is a Bajcsy-Zsilinszky úti épületben.


245 gyerek számára teremtenek helyet

Az óvoda összesen 3 épülettel rendelkezik a város két részén, az új épülettel a korábbi férőhelyek száma 20 fővel fog bővülni, az intézmény teljes befogadóképessége így összesen 245 gyermek lesz. Az új óvodai tömbben kialakítanak egy olyan közösségi teret is, ahol az összes gyermek egyidejűleg el fog férni.

A beruházás keretében többek között sor kerül:

  • általános és szerkezetépítési munkákra,
  • külső közművek kiépítésére,
  • egy külső út és parkoló kialakítására,
  • kertépítésre,
  • illetve bontási munkákra is.

Jelenleg az óvoda Bajcsy utcai és Mogyoró utcai intézménye együttesen 9 csoportot fogad be. A Mogyoró utcai óvodarészleg három városrész (Balatonalmádi, Vörösberény és Budatava) határán található zöldövezeti környezetben.

Mi épül?óvodafejlesztésóvodafejlesztésBalatonalmádi

Hírlevél

Hirdetés