2024.04.20, Szombat
Elektromos autóknak készülnek alkatrészek Békéscsaba új gyártócsarnokában
illusztráció (autonews.com)

Elektromos autóknak készülnek alkatrészek Békéscsaba új gyártócsarnokában

MTI

2018.12.12. 15:09 - Antal Zsófia

Egy kanadai cég tízezer négyzetméteres üzemet telepít a városba, a beruházás értéke meghaladja a 17 milliárd forintot.

Hirdetés

A Linamar Hungary Zrt. 17,6 milliárd forintos autóipari beruházást hajt végre Békéscsabán - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A létrejövő 10 ezer négyzetméteres gyártócsarnokban a kanadai vállalat saját fejlesztésű elektromos hajtásláncot állít elő a német Daimler új, Amerikában és Kínában is piacra kerülő autóihoz. A 250 munkahelyet teremtő beruházást a kormány 3,9 milliárd forinttal támogatja.

Havasi Csaba, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója a fejlesztést azzal indokolta, hogy a vállalat helyszűkével küzd Magyarországon az autóipar bővülése miatt. A beruházástól 6 év alatt 127 milliárd forintot meghaladó többlet árbevételt várnak, a beszállítóknál pedig új munkahelyek százai jöhetnek létre.

Havasi Csaba vezérigazgató a Linamar Hungary Zrt. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (fotó: MTI)

A békéscsabai üzem a Linamar harmadik telephelye és negyedik gyára a régióban, európai e-mobilitási bázisaként a hosszú távú versenyképességet biztosítja. A Linamar 1500 magyar kis- és középvállalkozást lát el megrendelésekkel, és együttműködési megállapodást kötött duális képzésre a debreceni, a miskolci és a szegedi egyetemmel.

A kanadai székhelyű Linamar Corporation világszerte 60 gyárban 29 ezer munkavállalót foglalkoztat. Magyarországi vállalata, a Linamar Hungary Zrt. 2699 munkahelyet tart fönn, termékei 85,7 százalékát külföldön értékesíti.

munkahelyekMi épül?autóiparBékéscsabaüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés