2024.03.29, Péntek
Indulhat az új Bozsik Stadion építése
látványterv: honvedfc.hu

Indulhat az új Bozsik Stadion építése

kozbeszerzes.hu

2018.12.27. 11:00 - Antal Zsófia

A több mint nyolcezer férőhelyes fővárosi sportlétesítményt a WHB és a Pharos 95 építik fel.

Hirdetés

A Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. és a West Hungária Bau Kft. építik az új Bozsik Stadiont. A Nemzeti Sportközpontok által kiírt közbeszerzés nyertesei a sportlétesítményt nettó 11,8 milliárd forintból kivitelezik Budapest 19. kerületében; a szerződést december 6-án kötötték meg.

A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy a stadiont az UEFA Category 4-es, és az MLSZ I. osztály „A” kategóriának megfelelően kell felépíteni a Puskás Ferenc utca 1-3. alatti, több mint 70 ezer négyzetméteres telken. A tízezer négyzetméteres játéktérrel rendelkező stadion minimum nyolcezer fő befogadására lesz képes a fedett lelátókon. Tartozik majd hozzá továbbá:

  • egy földszint + három emelet magas fejépület,
  • szociális és szolgáltató egységek a lelátó alatt,
  • 438 parkolóhely.

A fejépületben kapnak helyet a sporttechnológiai területek, a VIP helyiségek, a fő kamera- és közvetítő állások, valamint a gépészeti terasz. Az épített pályavilágítás alkalmas lesz HD minőségű közvetítésekhez. A vendégszurkolók bejutását a MÁV vasúti pályaja fölött építendő acélszerkezet biztosítja majd.

Ahogy 2016-ban már az ajánlati felhívásból kiderült, a kivitelezőknek 1300 előregyártott vasbeton elemet, 670 tonnányi acélszerkezetet és 2700 köbméter monolit vasbeton szerkezetet kell majd beépíteniük.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Mi épül?stadionépítéssportberuházásokPharos '95 Kft.Kispest

Hírlevél

Hirdetés