2024.04.19, Péntek
Új buszpályaudvart kap Lenti
Az új pályaudvar látványterve (zalamedia.hu)

Új buszpályaudvart kap Lenti

magyarepitok.hu

2018.12.12. 11:11 - Almási Krisztina

A Szabadics Zrt. kivitelezésében a Zala megyei településen a régi, leromlott állapotú pályaudvar két új épülettel, 10 beállóval és 1250 négyzetméternyi felújított burkolattal valósul meg.

Hirdetés

Új autóbuszpályaudvart építtet az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) a Szabadics Zrt. kivitelezésében, nettó 400 millió forint TOP-os támogatásból - derül ki a közbeszerzési adatokból. A fejlesztés várhatóan 2020 első felében készül el.


Tíz autóbusz-beállóval épül a pályaudvar

A területen két épület, és az ezeket, valamint a buszmegállókat összekötő fedett építmények és pályaszerkezetek épülnek meg. Az „A” épületben alakítják ki az üzemvitelhez szükséges helyiségeket – úgy mint az iroda, a pénztár, a gépkocsivezető-pihenő, az utasváró, a tárgyaló, míg a „B” épületben kapnak helyet az utasforgalmi mosdók, valamint egy családi váró. Az épületegyüttes alapterülete közel 370 négyzetméter lesz.

Az állomásépület északi és déli oldalán egyaránt 5-5 darab autóbusz-álláshelyet, az Ifjúság úttal párhuzamosan pedig 1 darab új autóbusz-öblöt alakítanak ki.


Megújul a csapadékcsatorna is

A projekt magába foglal út- és csatornaépítési feladatokat is. Az új térkő- és kőburkolat építés meghaladja az 1250 négyzetmétert. A munkálatok magukba foglalják többek közt:

  • a jelenlegi csapadékcsatorna részleges bontását és új nyomvonalon történő építését,
  • a jelenlegi közlekedőfelületeken az aszfalt bontását és új aszfaltréteg építését,
  • térvilágítás kiépítését,
  • a közlekedőfelületek forgalomtechnikai felfestését,
  • KRESZ-táblák elhelyezését, valamint
  • utcabútorok elhelyezését.
közlekedésfejlesztésSzabadics Zrt.Mi épül?Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Lentibuszpályaudvartömegközlekedés

Hírlevél

Hirdetés