2024.03.28, Csütörtök
A világ egyik legnagyobb vakcinagyártója épít üzemet Monoron
Illusztráció (goldenuzemcsarnok.hu)

A világ egyik legnagyobb vakcinagyártója épít üzemet Monoron

MTI

2019.01.16. 08:44 - Almási Krisztina

A francia tulajdonú vállalat kutatási területe Magyarországon kívül csak az USA-ban és Japánban van jelen és alkalmazottai több mint fele hazánkban dolgozik.

Hirdetés

A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, valamint kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron csaknem 8 milliárd forintból, melyből a kormány biztosít 1,6 milliárd forintot.

Az állami támogatást az indokolta, hogy az új üzem magasan képzett alkalmazottaknak fog munkát adni, és innovatív technológiát hoz Magyarországra - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentésének sajtótájékoztatóján.


Innovatív technológiát hoznak Magyarországra

Az állategészségügy fontos ágazat Magyarországon, hiszen az állatállomány megbetegedése jelentős bevételkieséseket okozhat.

A cég oltóanyag-kutatásban dolgozó alkalmazottainak fele, vagyis több mint 130 ember Magyarországon dolgozik – mondta el Thierry Le Flohic, a Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. igazgatóságának elnöke.  A vezető arról is tájékoztatást adott, hogy az elmúlt 10 évben több mint 100 millió euró értékű fejlesztést hajtottak végre, és évente csaknem 20 %-kal bővítik a termelési kapacitásukat.

A magyarországi termelés annyira jelentős, hogy például Brazíliában minden második baromfit Magyarországon előállított készítmény véd a betegségektől.


30 ezer ember a hazai gyógyszeriparban

A hazánkban előállított gyógyszerkészítmények 84,5 %-át külföldön értékesítik, a Ceva-Phylaxia azonban még ennél is magasabb, közel 95 %-os kiviteli arányt ér el a készítményeivel. A cég Magyarországon kívül csak az Egyesült Államokban és Japánban folytat kutatási és fejlesztési tevékenységet, miközben a baromfi-oltóanyagok világpiacán a harmadik legnagyobb gyártó.     

A gyógyszeripari ágazat 30 ezer embert foglalkoztat hazánkban, és több mint 810 milliárd forintos nyereséget termelt a tavalyi évben decemberig.

Mi épül?innovációüzemépítésegészségügyi fejlesztésüzemfejlesztésMonoregészségügy

Hírlevél

Hirdetés