2024.03.28, Csütörtök
Hónapokon belül 1000 négyzetméteres bölcsődét kap Jászberény
Illusztráció (nyugat.hu)

Hónapokon belül 1000 négyzetméteres bölcsődét kap Jászberény

MTI

2019.01.15. 12:38 - Almási Krisztina

Az új épület 78 gyermek fogadására lesz alkalmas, emellett egy másik fejlesztésben az óvodai férőhelyek száma is 192-re bővül.

Hirdetés

Új, hatcsoportos bölcsőde épül Jászberényben több mint 290 millió forintból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében elnyert támogatásból. A kivitelezési munkálatokat a helyi Pócs és Társa Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. fogja végrehajtani.

Az új, 1000 négyzetméteres bölcsődeépület az önkormányzat beruházásában valósul meg a Magyar utca és Vásárhelyi utca közötti 3800 négyzetméteres beépítetlen telken – közölte Hegyi István, Jászberény városfejlesztési irodavezetője.


Hónapokon belül elkészül az új épület

A 78 férőhelyes bölcsőde várhatóan 2019 első félévében készül el, és az intézmény ősztől tud majd gyermekeket fogadni. A kivitelezés jelenleg 80 %-os készültségnél tart.

Az eredeti szerv szerint tavaly év végén adták volna át a beruházást, de az udvar, a kerítés és a parkolók építéséhez további forrásra és időre volt szükség, emellett pedig az időjárás is nehezítette a munkálatokat.


Jelentősen bővül a férőhelyek száma Jászberényben

Jászberényben jelenleg egy 62 férőhelyes önkormányzati bölcsőde működik, ahol további 20-25 gyerek elhelyezésére lenne igény. Az új bölcsődeépület elkészülése után azonban valamennyi bölcsődés gyermek az új intézménybe jár majd.

Ezzel a beruházással párhuzamosan egy másik TOP-os projekt keretében a Szivárvány Óvoda és a jelenleg működő Városi Bölcsőde egy óvodai intézménnyé alakul át. A jelenleg 5 csoportos, 118 férőhelyes óvoda 8 csoportos, 192 férőhelyes óvodai intézménnyé bővül.

Mi épül?óvodafejlesztésóvodafejlesztésJászberénybölcsőde

Hírlevél

Hirdetés