2024.03.29, Péntek
Jelentős ipari befektetés jön Nyíregyházára, a HIPA további 11-ről tárgyal
nyiregyhaza.hu

Jelentős ipari befektetés jön Nyíregyházára, a HIPA további 11-ről tárgyal

MTI

2019.01.17. 14:42 - Antal Zsófia

Az Eissmann 2 milliárd forintos autóipari beruházása mellett a befektetési ügynökség rövidesen újabb több száz millió eurót hozhat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe.

Hirdetés

A német autóipari beszállító Eissmann cég 2,08 milliárd forintból bővíti nyíregyházi gyárát, amit a magyar kormány 556 millió forinttal támogat - jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) államtitkára csütörtökön. A már tavalyelőtt beharangozott fejlesztés eredményeként 7700 négyzetméterrel bővül a gyártási terület, valamint új gépek beszerzése is megvalósul.

Norman Willich, az Eissmann-csoport pénzügyi vezetője elmondta: a nyíregyházi gyár eddigi tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy folyamatosan bővítik magyarországi telephelyüket, és a mostani beruházással 140 új munkahelyet hoznak létre.

 

A nyíregyházi volt a cég első külföldi termelőegysége

A nyíregyházi gyártóegységgel jött létre az Eissmann első Németországon kívüli termelő központja 1997-ben, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azóta is kiemelt helyen szerepel a termelési struktúrában: fröccsöntési, sebességváltó-alkatrész és vezetőoldali légzsák technológiai központként 24 milliárd forintos árbevételt ért el 2017-ben. Az üzem több mint 700 főt foglalkoztat.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) honlapja szerint a prémium autóipari belső elemek gyártásában vezető szerepet betöltő Eissmann Group Automotive árbevétele a legutóbbi pénzügyi évben elérte a 470 millió eurót, a társaság 12 telephelyen összesen mintegy 5000 munkavállalót foglalkoztat.

A KKM államtitkára kitért arra, hogy

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a HIPA jelenleg 11 további befektetésről tárgyal. Ezek megvalósulása újabb több száz millió euró beruházást és jelentős hozzáadott értéket előállító munkahelyeket hozhat.

munkahelyekMi épül?Nyíregyházaautóiparüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés