2024.04.16, Kedd
Magyar orvostechnikai gyártó háromszorozta meg üzeme kapacitását
Képek: mti

Magyar orvostechnikai gyártó háromszorozta meg üzeme kapacitását

mti, magyarepitok.hu

2019.01.20. 09:00 - Szabó Ákos

A 77 Elektronika másfél milliárd forintos beruházásában 2 ezer négyzetméterrel növelte balatonfüredi létesítménye területét.

Hirdetés

Miután az elmúlt napokban számos kelet-magyarországi gyárépítkezési hírről számoltunk be, most az ország nyugati fele került sorra: Balatonfüreden átadták a hazai tulajdonú 77 Elektronika Kft. kibővített üzemét.

Az 1986-ban alapított vállalat egy 27 négyzetméteres lakásban kezdte meg a működését: innen jutottak el odáig, hogy a cégcsoport ma már 720 főt foglalkoztat, a balatonfüredi üzemüket pedig ezer négyzetméteresről közel 3 ezer négyzetméteresre bővítették. A 77 Elektronika a világ 90 országában van jelen termékeivel.

 

A cégcsoport folyamatosan fejleszti exportját

Az átadási ünnepségen Zettwitz Sándor, a vállalat ügyvezetője kifejtette: első termékük egy vércukorszintmérő készülék volt, melynek mára a 67. fejlesztési típusánál tartanak. Vizeletmérőket is gyártanak, a kezdeti kisméretű, egyszerűbb gépektől mára eljutottak a világszínvonalú berendezésekig és cégük a világpiac 40 %-át látja el – tette hozzá. A vállalatcsoport ezzel együtt laborkészülékekhez szükséges, egyszer használatos műanyag laboratóriumi edényeket is előállít.

 

 

A beruházás teljes költsége másfél milliárd forint volt, a 77 Elektronika 350 millió forintnyi vissza nem térítendő állami támogatást is kapott, melyből eddig 160 millió forintot költöttek el. A balatonfüredi üzem bővítése során többek között három gyártósorral, öt megmunkáló központtal, valamint két esztergagéppel bővült a kapacitás.

Mi épül?Balatonfüredegészségügyi fejlesztésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés