2024.03.28, Csütörtök
Teljesen újjávarázsolják a zalaegerszegi színházat
Fotók: MTI

Teljesen újjávarázsolják a zalaegerszegi színházat

MTI

2019.01.19. 10:50 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében teljesen megújul a színpadtechnika, átalakítják az öltözőket és díszletraktárat, valamint az intézményhez tartozó bábszínházat is modernizálják.

Hirdetés

Hamarosan elkezdődhet a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház teljes körű felújítása, amelyhez a színészház, valamint a teátrum előtti tér korszerűsítése is hozzátartozik. A negyven éve épített színház rekonstrukciója a Modern Városok Program keretében mintegy 3,5 milliárd forintból valósul majd meg, miután most kormánydöntés született a beruházás finanszírozásáról.

 

A felújításra váró belső terek

 

Forgószínpadot és új fénytechnikát is kap a Hevesi

A projekt tartalmazza többek közt a nyílászárók, a fűtési rendszer, valamint a fény- és hangtechnika cseréjét is. A fejlesztés során

  • a kiszolgálóhelyiségeket,
  • az öltözőket,
  • a kellék- és fodrásztárat,
  • valamint a díszletraktárat is megújítják,
  • illetve a színház akadálymentesítésére is sor kerül.

Besenczi Árpád, az intézmény igazgatója közölte, hogy a jelenlegi működést sokszor nehezíti a hiányos színpadtechnika - nincs például forgószínpad -, de a hangpult és a világítástechnika is elavult. Azt is hozzátette, hogy egyelőre még nincs alternatív megoldás arra, hogy a felújítás ideje alatt hol tartják majd meg az előadásokat.

 

Megújul a bábszínház is

A rekonstrukció keretében az épületben működő Griff Bábszínház is megújul, valamint korszerűsítik az intézmény előtti, Ruszt Józsefről elnevezett teret és a színészházat is.

Várhatóan 2020 tavaszára készülnek el a kiviteli és engedélyes tervek, maga az építés pedig 2021 januárjában kezdődhet meg és 2022 decemberére fejeződhet be.

Mi épül?ZalaegerszegModern városok programszínházfelújításkulturális központ

Hírlevél

Hirdetés