2024.04.20, Szombat
Termelőcsarnokokra cseréli honvédségi épületeit Szekszárd
Illusztráció: A kecskeméti ipari park (kesz.hu)

Termelőcsarnokokra cseréli honvédségi épületeit Szekszárd

MTI

2019.01.09. 09:59 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében megújul a park teljes infrastruktúrája, ami magába foglalja új csarnokok építését, valamint a közvilágítás, a járdák és a belső úthálózat kiépítését is.

Hirdetés

Az idei évben több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztés kezdődik el a szekszárdi ipari parkban, amely során korszerűsítik az ipari park infrastruktúráját, valamint csarnokokat építenek és újítanak fel. A beruházás teljes mértékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) finanszírozásában valósul meg, és a fejlesztések után mintegy 2000 négyzetméterrel bővül a csarnokok alapterülete.


Négy új csarnokot építenek

A projekt során tíz, egykori honvédségi raktárépület helyén négy új, termelőfunkciót ellátó csarnokot építenek, összesen 4400 m2 alapterületen. A megmaradó, mintegy 4000 négyzetméternyi ingatlanokon teljeskörű gépészeti és energetikai felújítást végeznek.

Az 50 hektáros ipari parkban jelenleg 6000 négyzetméternyi csarnokot használnak a park bérlői.

A tervek szerint 2020-ra fejeződik be a projekt, melynek részeként közvilágítást, járdákat, valamint vagyonvédelmi rendszert építenek ki a közel 2 kilométer hosszú belső úthálózat mellett. Ezen felül az ipari park terület két új trafóállomást is létesítenek majd.


Az ipari parkhoz vezető út is megújul

A város másik, szintén TOP-támogatású projektjében az új, százhektáros ipari parkhoz vezető mellékutakat újítják fel. A 2,8 milliárd forintos beruházás keretében 8,8 kilométeres szakaszon az útburkolat újul meg, és 9,4 kilométer hosszan kerékpárút épül.

Mi épül?ipari parkSzekszárdcsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés