2024.04.23, Kedd
Ismét beruházás indul Hajdú-Biharban: most gépösszeszerelő-üzem épül
Illusztráció: a cég Bad Bellingeni gyára (Bürkle)

Ismét beruházás indul Hajdú-Biharban: most gépösszeszerelő-üzem épül

mti, debrecen.hu, magyarepitok.hu

2019.01.17. 10:32 - Szabó Ákos

A Bürkle az immár 130 hektárosra bővülő Debreceni Regionális és Innovációs Technológiai Parkba költözik.

Hirdetés

Hazánk egyik legjelentősebb beruházási központjává vált Debrecen: hatalmas gyárépítési- és infrastruktúrafejlesztési hullám érkezik a megyeszékhelyre. Csak az elmúlt napokban beszámolhattunk egy 500 munkahelyet teremtő gépgyár átadásáról, a többszáz milliárd forintos BMW-gyár óriási földmunkáinak kezdetéről, de számos más jelentős hasonló projekt is erősíti Debrecen gazdasági pozícióját.

 

Az ipari park 30 hektáros bővítése teszi lehetővé a beruházást

Most a Xanga-csoport által működtetett eddig mintegy 100 hektáros ipari és innovációs park bővül 30 hektárral. Ennek a fejlesztésnek lesz az első haszonélvezője a német Bürkle, mely a Xanga 3 millió eurós (közel 1 milliárd forintos) beruházásában felépülő kulcsrakész üzembe költözhet be. A gépgyártóvállalat további 2 millió eurós (több mint 300 millió forintnyi) saját beruházással hoz modern technológiákat az új épületegyüttesbe.

 

Az építkezés helyszíne az alapkő letétele idején (debrecen.hu)

 

Száz új munjkahelyet teremtenek

A létesítményben először 40, majd újabb 60 munkahelyre várnak majd alkalmazottakat. A központ a Bürkle első magyarországi üzeme lesz: a német cég a debrecenivel együtt összesen 4 gyárat üzemeltet. A most épülő komplexumban elsősorban felületkezelő, valamint faipari technológiákat telepítenek. Jörgen Schöer a német anyacég vezérigazgatója a beruházást alapkőletételén elmondta:

több potenciális helyszín közül elsősorban a kiváló infrastruktúra, a repülőtér, a szakképzett munkaerő és a jó hírű egyetem jelenléte miatt választották Debrecent.

 

debrecen.hu
Mi épül?ipari parkDebrecenüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés