2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Miskolc új üzemében szervizelik 2022-től a Lufthansa gépeit
illusztráció - bbj.hu

Miskolc új üzemében szervizelik 2022-től a Lufthansa gépeit

mti

2019.02.22. 10:48 - Hegedűs Gergely

A 43 milliárdos beruházásban 20 ezer négyzetméteres központ épül, mely fejlesztési feladatokat is ellát.

Hirdetés

Repülőgépszervizt épít a Lufthansa Miskolcon – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. A sajtótájékoztatón kiderült, a német Lufthansa cégcsoport repülőgépjavítással és -fenntartással foglalkozó vállalata világszerte vizsgálta a lehetséges beruházási helyszíneket. Végül a fejlett infrastruktúra, illetve a versenyképes üzleti és gazdasági környezett miatt Miskolcot választották.

A cég alelnöke közölte, a vállalat a 43 milliárd forintos beruházáshoz kapcsolódóan Lufthansa Technik Miskolc néven új céget hozott létre, és megvásárolta a miskolci önkormányzattól a csaknem 20 ezer négyzetméteres gyár telkét.
 

Már elkezdődött a toborzás

A sajtótájékoztatón Szijjártó Péter közölte, a repülőhajtóművek alkatrészeit javító miskolci szervizközpont nem csupán a Lufthansa, hanem más nemzetközi légitársaságok gépeit is fogadja majd. „A német óriásvállalat megjelenése új minőség a magyar repülőgépipar számára” – fogalmazott a politikus.

Kríza Ákos, Miskolc polgármestere azt emelte ki, hogy a Lufthansa Technik szervizközpontja

a város történetének eddigi legnagyobb beruházása.

Az üzem működése 2022-ben indulhat meg, az első munkavállalókat azonban már idén felveszik és Németországba, Írországba küldik őket továbbképzésre. A miskolci Lufthansa-központban magas szintű követelmények és szigorú szabványok érvényesülnek majd, ráadásul saját fejlesztési feladatokat is kap, ezért jól képzett mérnököket is keresnek.

Mi épül?üzemépítéscsarnoképítésMiskolcrepülőgépipar

Hírlevél

Hirdetés