2024.03.29, Péntek
Összekötő utat újított fel Borsodban a HE-DO és a KM Építő
Illusztráció - Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Összekötő utat újított fel Borsodban a HE-DO és a KM Építő

MTI, kozbeszerzes.hu

2019.02.18. 10:38 - Gyöngyösi Klaudia

Közel másfél kilométeres szakasz kapott új burkolatot.

Hirdetés

Uniós forrásból újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötőút, miután a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a HE-DO Kft. és a KM Építő Kft. konzorciumát  választotta a felújítás elvégzésére.

Az útszakasz pénteken adták át Hejőpapiban. Az eseményen Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára  kifejtette  vidékieknek is legalább olyan feltételek között kell élniük, mint a városiaknak.

 

Több mint 150 kilométernyi út újult meg a térségben

A dél-borsodi térségben az elmúlt időszakban több fontos fejlesztésre került sor: utak, oktatási, egészségügyi, valamint önkormányzati intézmények újultak meg – fejtette ki Tállai András. Ezt követően hangsúlyozta a Magyar falu program jelentőségét is.

Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója elmondta: a társaság a projektet 357 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósította meg. A térségben az elmúlt nyolc évben 8,1 milliárd forint uniós és hazai forrásból, mintegy 150 kilométernyi út újult meg.

HE-DOKM Építő Kft.Mi épül?útépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.HejőpapiOszlárHejőbába

Hírlevél

Hirdetés