2024.04.19, Péntek
A fővárosi agglomerációban egy komplex oktatási intézmény születik
Illusztráció (skandivisual.hu)

A fővárosi agglomerációban egy komplex oktatási intézmény születik

magyarepitok.hu

2019.03.21. 13:21 - Almási Krisztina

A Fejér-B.Á.L. kivitelezésében az érdi általános iskolát 16 tantermesre bővítik, valamint új szárnyként egy gimnáziumi épületrész is készül. A projekt részeként edzőtermeket, birkozócsarnokot és sportpályákat is kialakítanak.

Hirdetés

Hamarosan elkezdődik az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciójának és bővítésének tervezése, illetve kivitelezése a Fejér-B.Á.L. közel 5,5 milliárdos munkálataival - derül ki a közbeszerzési adatokból. A beruházás közel 21 ezer négyzetméteres területen fog megvalósulni, az építés és bővítés pedig 7765 négyzetméter érint.

A jelenleg működő sporttagozatos általános iskola több ütemben megvalósuló építésen és bontások esik majd át.

Ennek eredményeként az intézmény egy 16 tantermes általános iskolát és egy 8 tantermes sporttagozatos középiskolát magába foglaló oktatási együttessé bővül.

Ezzel párhuzamosan a területen edzőtermeket is kialakítanak, amelyek az iskolai testnevelési órákra és a helyi birkózó egyesület versenyeinek megtartására is alkalmasak lesznek. A beruházás részeként egy 1230 négyzetméteres új birkózócsarnok és a sportcsarnok felújítása is megvalósul.


Három ütemben alakítják ki az aulát, a sportpályákat és az oktatási szárnyakat

A projekt első ütemében elbontják a Fácán köz 5.sz alatt álló két barakképületet és a Fácán köz 1-5.sz alatt álló óvodát. Ezek helyén épül meg a kétszintes, 2787 négyzetméteres általános iskolai szárny, ahol a komplexum főbejárata, az aula, valamint a kápolna is helyet kap. A pinceszintre kerül majd a konyha és az ebédlő, és két darab személylift is működni fog az épülő általános iskolában.

A második ütemben a jelenlegi iskolaépület két pavilonját és a pavilonokat összekötő részeket bontják el. Ezek a viszont csak az új iskolai szárny használatbavétele után kezdődnek majd meg. Ebben a fázisban építik meg az 1241 négyzetméteres gimnáziumi szárnyat is.

A beruházás harmadik ütemében elbontják a kézilabda-, a távolugró-, valamint a két kosárlabdapályát és a kazánházat. Ebben az ütemben készül el az új összekötő szárny és a sportpályák is.

 

 

iskolaépítésFejér-B.Á.L. Zrt.Mi épül?Érdúj iskolaépületoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés