2024.03.28, Csütörtök
Jelentőset lépett előre Szeged közösségi sportkapacitása
szegedpolus.hu

Jelentőset lépett előre Szeged közösségi sportkapacitása

mti

2019.03.25. 08:45 - Hegedűs Gergely

Az újszegedi liget fejlesztése után két másik sportfejlesztés is elindul: az SZVSE sporttelepét felújítják, az egyetemi központban pedig új atlétikai centrum jön létre.

Hirdetés

Befejeződött az Újszegedi liget rekonstrukciója, Szeged legrégebbi kertjének felújítása csaknem egymilliárd forintból, uniós támogatással valósult meg - tájékoztatta az önkormányzat csütörtökön az MTI-t. A közlemény szerint az önkormányzat a Zöldváros fejlesztési program keretében több városrészben felújítja a köztereket, közösségi tereket, zöldterületeket.


Ez történt a projektben

Az Újszegedi ligetben a fejlesztés során jelentősen javították a közösségi sportolás feltételeit: futópályákat, edzőpontokat, gyaloglópályát, kültéri fitneszparkot alakítottak ki, és felújították a meglévő sportpályákat.   

Elkészült a park természeti értékeit bemutató tanösvény, valamint egy kutyafuttató, és új játékokkal bővítették a játszóteret. Teljesen felújították a Szegedi Szabadtéri Játékok kisebbik játszóhelyét, a Szabadtéri Színpadot is. Megújultak a liget zöldfelületei, öntözőrendszert építettek ki. Korszerűsítették a közvilágítást, új térbútorokat helyeztek ki, rendezték és felújították a parkolókat, járdákat, sétautakat, és kétsávos kétirányú kerékpárutat alakítottak ki a fősétányon. 


Rendbe teszik az SZVSE elhanyagolt sporttelepét

A csongrádi megyeszékhelyen további beruházások indulnak: kormányzati támogatással 2,1 milliárd forintból két atlétikai pálya fejlesztése indulhat el a Modern városok program keretében. A hírt Bartók Csaba, a Fidesz helyi elnöke jelentette be a Tisza-parti városban.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, a SZVSE-pálya felújítása és az egyetemi sportközpont területén egy új atlétikai centrum kialakítása kapcsolódik a városban folyó sportberuházásokhoz: az ifjúsági centrum és a fedett uszoda építéséhez.

Az SZVSE - a város által évtizedek óta magára hagyott - sporttelepén 550 millió forintból nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező modern pályát alakítanak ki. Építenek egy diszkosz és egy kalapácsvető dobópályát, egy füvesített gerelyhajító nekifutót, két súlylökő-pályát, és teljes atlétikai eszközgarnitúrát kap a létesítmény - közölte az egykori válogatott kézilabdázó.


Az egyetemi sportélet feltételei is javulnak

A Szegedi Tudományegyetem sportközpontjában szintén nemzetközi szabványoknak megfelelő, nyolcsávos, világítással rendelkező futópályát, valamint egy hatsávos, 80 méteres futópályát, egy magasugróhelyet, diszkosz és kalapácsvető dobópályát, két súlylökő-pályát alakítanak ki. Az 1,6 milliárd forintos beruházás keretében épül egy 300+100 főt befogadó lelátó, konditerem, és egy 80-100 férőhelyes öltözőblokk is - ismertette a fejlesztés részleteit Bartók Csaba.

Kérdésre válaszolva Bartók Csaba elmondta, a beruházások tervei már elkészültek. A SZVSE sporttelepének fejlesztése csak a pályát érinti, így azt hamarabb birtokba vehetik majd a sportolók, de reményei szerint már akár jövőre meg is valósulhatnak a beruházások.

Mi épül?sportberuházásokSzeged

Hírlevél

Hirdetés