2024.04.24, Szerda
Már a szerkezetépítésnél jár az evosoft új budapesti székháza
fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Már a szerkezetépítésnél jár az evosoft új budapesti székháza

magyarepitok.hu

2019.03.25. 14:28 - Antal Zsófia

Miután a HBM sikeresen befejezte a mélyalapozást, sorra kerül a Wing fejlesztésében készülő K+F park második ütemének építése.

Hirdetés

Letették a Siemens-csoporthoz tartozó evosoft Hungary Kft. székházának alapkövét. A Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második ütemeként létrejövő épület mélyalapozását a HBM Kft. végezte el. Most kezdődik a szerkezetépítési fázis, s az iroda várhatóan 2021 elején nyitja meg kapuit.

A hatemeletes irodaház a Magyar Tudósok körút 11. szám alatt épül. Közel 22.000 négyzetméteres területéből az evosoft Hungary Kft. szoftverfejlesztői mintegy 20.400 négyzetméteren fognak dolgozni a legújabb digitalizációs megoldások létrehozásán. A mélygarázs szinten 1900 m2-es raktár, valamint 512 parkolóhely található, az épület étterme pedig 720 m2-es lesz.

A képre kattintva galéria nyílik!

A földszint + 6 emelet + 4 szint mélygarázs elosztású székház LEED Gold környezettudatos minősítéssel épül meg. A második emeleti panorámás teraszról páratlan kilátás nyílik a Dunára és a pesti belvárosra. A lobbyból közelíthetők meg a földszinti szolgáltatók és a zöld belsőudvarok. A kellemes térérzethez hozzájárul a belül, valamint a tetőkön és a teraszokon is nagy felületeken alkalmazott zöldnövényzet. A high-tech megjelenésű elegáns épület tervezését a Wing építésztervező leányvállalata, az Aspectus Architect végezte Szerdahelyi László vezetésével.

 

Az evosoft egy helyszínre költözteti budapesti szoftverfejlesztőit

Az alapkőletételi ünnepségen részt vett Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár, Roland Busch, a globális Siemens AG technológiai és operációs vezetője, Noah Steinberg, az épületet fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, illetve Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

Az épület látványterve

Petényi István kiemelte, hogy az új épületben budapesti telephelyeiken végzett szoftverfejlesztői tevékenységüket vonják össze, ezzel téve hatékonyabbá kollégáik munkáját. Az evosoft több mint 1600 munkatársa világszínvonalú szoftverfejlesztési, szakmai és minőségbiztosítási elvárásoknak felel meg.

Galéria

Wing Zrt.Mi épül?HBM Kft.iroda

Hírlevél

Hirdetés