2024.04.25, Csütörtök
Világörökségi várományos területen épülnek luxuslakások Balatonfüreden
látványtervek: olla.hu

Világörökségi várományos területen épülnek luxuslakások Balatonfüreden

magyarepitok.hu

2019.03.22. 09:00 - Antal Zsófia

A 35 lakásos Tagore Residence az OLLA Group fiatal csapatának projektje, az építés során a Leier Hungária által gyártott elemeket is felhasználnak.

Hirdetés

Harmincöt, prémium minőségű lakást épít fel az OLLA Group Balatonfüreden. A két részből álló, modern Tagore Residence épületegyüttese UNESCO Világörökség várományos területen, a reformkori városrész peremén helyezkedik el.

A balatoni panorámával rendelkező apartmanok loggiás kialakításúak, megközelítésük egy függőfolyosóról történik. Az ingatlanok palettája rendkívül széles: az egyszobás garzontól kezdve a kétszintes, galériás penthouse-ig minden típust felölel. Az épület letisztult, visszafogott anyaghasználatával tiszteletben tartja környezetének épített örökségét.

A képre kattintva galéria nyílik!

A földszinti előcsarnokból privát wellness részleg és fitneszterem nyílik. A wellness részlegben finn, infra- és bioszaunák, 6 személyes jakuzzi, merülő medence és pihenőágyak állnak majd a lakók rendelkezésére. A kültéri medencét rendezett díszkert veszi körül. Bár a ház nem előregyártott szerkezetű, a beépítésre kerülő lépcsőket a Leier Hungária Kft. szállítja az építkezésre.

 

A projekt tervezői között nincs 30 évesnél idősebb

Az épület tervezője, az Olla Group cégcsoporthoz szorosan kapcsolódó ZIP Architects építésziroda 2017 tavaszán indult el a győri Rakpart22 társasház tervezésével. Az akkor még csak 4 főt számláló, friss diplomás építészek alkotta csapatnak ez volt az első önálló tervezési munkája – mondta el lapunknak Ruppert András, a ZIP Architects ügyvezetője.

Az azóta eltelt két év alatt immár tízfősre bővült társaság – melyben majdnem mindenki a húszas éveiben jár – társasház tervezési munkái mellett a Győri Nemzeti Színház megújítására kiírt tervpályázaton első helyezést ért el. Hazai és nemzetközi versenyeken rendre megmérettetik magukat, közülük az Izlandra tervezett sarkifény megfigyelő állomás anyaga a 2019-es Építészeti Nemzeti Szalon keretei közt kiállításra kerül a Műcsarnokban. A kreativitáson, logikán és művészi érzéken túl az iroda nagy hangsúlyt fektet a modern technológiák alkalmazására.

Galéria

Leier Hungária Kft.Mi épül?lakásépítésBalatonfüredOLLA Group

Hírlevél

Hirdetés