2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Új onkológiai tömböt kap Salgótarján kórháza

Új onkológiai tömböt kap Salgótarján kórháza

mti

2019.04.26. 13:21 - Hegedűs Gergely

A 13 milliárdos beruházásban háromszintes, 3300 négyzetméteres épület jön létre, 100 férőhelyes parkoló is épül.

Hirdetés

Salgótarjánban letették a Szent Lázár Megyei Kórház új onkológiai központjának az alapkövét. A beruházás 13 milliárd 380 millió forintból valósul meg 2020 végére, a Modern városok program keretében. 

A kórház területén épülő új onkológiai tömb háromszintes, 3300 négyzetméteres lesz. A fejlesztés része az új sugárterápiás és a szakellátáshoz előírt eszközök, berendezések beszerzése, valamint száznégy férőhelyes parkoló megépítése. A komplex fejlesztés keretében megújul és bővül a sürgősségi betegellátó osztály, valamint kiépül az alap-, szak- és kórházi ellátásokat digitálisan összekötő mintaprojekt is.   


Országhatáron átnyúló ellátás a cél

Bercsényi Lajos, a Szent Lázár-kórház főigazgatója a 130 éves intézmény történetében korszakosnak nevezte az alapkő letételét. "Megyehatárokat meghaladóan, régiós szinten tudják biztosítani betegeiknek a legmodernebb diagnosztika után a legmagasabb szintű gyógyítást, és reményeik szerint országhatáron átnyúló ellátást is adhatnak" - fogalmazott.   

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára az ünnepségen egy olyan ellátó rendszert vetített előre, amely az ország minden részében, mindenki számára a lehető legmagasabb színvonalon biztosítja az onkológiai ellátást. Hozzátette, az országos centrumok létrehozása a Nemzeti rákellenes program meghatározó része. "A programcsomag fő célja, hogy 2030-ra legalább tíz százalékkal csökkenjen Magyarországon a daganatos halálozások száma" - hangsúlyozta Horváth Ildikó. 

Mi épül?kórházfejlesztésSalgótarjánSzent Lázár Megyei Kórház

Hírlevél

Hirdetés