2024.03.29, Péntek
A KÉSZ építette fel az SMG második gyárát Túrkevén
illusztráció - az SMG kecskeméti gyára/autopro.hu

A KÉSZ építette fel az SMG második gyárát Túrkevén

mti, kesz.hu, magyarepitok.hu

2019.05.27. 09:26 - Hegedűs Gergely

Az indiai cégcsoport magyarországi gyártási területe túllépte a százezer négyzetméteres határt.

Hirdetés

Átadták Samvardhana Motherson Group (SMG) új üzemét Túrkevén. Az indiai tulajdonú autóipari beszállító cégcsoport beruházásának generálkivitelezési munkáit a KÉSZ Építő Zrt. végezte. Az ötmilliárd forintos fejlesztést az SMG-vállalatcsoport műanyag fröccsöntött alkatrészekre specializálódott része, a MATE (Motherson Automotive Technologies and Engineering) hajtotta végre.

A fejlesztésben egy 12 ezer négyzetméteres, lökhárítókat gyártó csarnok jött létre. A cégcsoporthoz tartozó SMR (Samvardhana Motherson Reflectec) vállalat 2016 októberben már átadott egy gyáregységet Túrkevén, ennek a szomszédságában épült az új.  

Fotó: MTI

Öt magyar településen is gyártanak

A kormány 1 milliárd 480 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott a beruházáshoz. Az átadón részt vett a külgazdasági és külügyminiszter is. Szijjártó Péter elmondta, a Samvardhana-csoport Magyarországon már 105 ezer négyzetméternyi gyártási területtel rendelkezik. A cégcsoport 10 éve van jelen Magyarországon, Túrkevén kívül rendelkeznek gyáregységgel Mosonszolnokon, Mosonmagyaróváron, Hegyeshalmon és Kecskeméten.

„A vállalatcsoport az eddigi kedvező magyarországi tapasztalatok alapján döntött úgy, hogy a lökhárítókat gyártó üzem legjobb helye Magyarországon lesz” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette, a cég beszállít többek közt a Porschénak, az Audinak, a Volkswagennek, a Suzukinak, a Hondának, a Mercedesnek, a Peugeot-nak.

A KÉSZ Csoport képviseletében Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója és Fejér Gábor, projektigazgató vettek részt az átadó ünnepségen.


Több mint háromezer embert foglalkoztatnak nálunk

Az eseményen kiosztott sajtóanyag szerint az indiai tulajdonú Motherson (Samvardhana Motherson Group) a világ 23 legnagyobb globális autóipari beszállítója között szerepel, portfóliója a járműgyártás minden szegmensét lefedi. A MATE (Motherson Automotive Technologies & Engineering) az SMG-n belül az autóipari műanyag alkatrészek gyártásán kívül a nem autóipari igényeket és vevőket is kiszolgálja.

A cégcsoporthoz tartozó SMR-vállalat mosonszolnoki, mosonmagyaróvári, hegyeshalmi, kecskeméti és túrkevei gyáregységei több mint 2650 saját és több mint 1000 kölcsönzött munkaerőt foglalkoztatnak.

Mi épül?autóiparTúrkeveKÉSZ Csoportüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés