2024.04.20, Szombat
Átfogó közműfejlesztést valósít meg a Mészáros és a Vabeko
illusztráció

Átfogó közműfejlesztést valósít meg a Mészáros és a Vabeko

magyarepitok.hu

2019.06.12. 19:40 - Hegedűs Gergely

Az összesen nettó 22 milliárd forintot kitevő keretszerződések gázvezetékek építésére és rekonstrukciójára vonatkoznak.

Hirdetés

Kihirdették az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. területén elvégzendő közműfejlesztések két közbeszerzésének végeredményét. A TED-en megjelentek szerint Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vabeko Kft. konzorciuma az alábbi munkákra kötött keretszerződést a beruházóval:

  • különböző átmérőjű, anyagú és nyomásfokozatú gázelosztó vezeték létesítési és egyéb munkáinak teljes körű elvégzése (alépítmény, felépítmény, műszaki vizsgálat, geodéziai bemérés);
  • földgáz elosztóvezetékeken végzendő rekonstrukciós munkák, valamint rövid acél szakaszok és fogyasztói főelzárók cseréjéhez kapcsolódó alépítményi földmunkák elvégzése.

A célzott beruházások együttesen nettó 22 milliárd forintos szerződéses értéken valósulnak meg, amelytől az ajánlatkérő 30 százalékkal eltérhet.


Mit céloznak a projektek?

A gázvezetékek létesítésére vonatkozó, nettó 6 milliárd forintos keretszerződés 55 ezer folyómétert jelöl meg évente tervezett mennyiségként. A tárgya alépítményi és felépítményi munkákat egyaránt tartalmazó gázelosztóvezeték építés. Az ajánlatkérő a keretszerződés alapján történő egyedi megrendelésekben fogja meghatározni a konkrét munka teljesítésének határidejét.

A rekonstrukcióra vonatkozó, nettó 16 milliárdos keretszerződés az alábbi feladat típusokat tartalmazza:

  • egybefüggő acél vezetékek cseréje;
  • gázfogadó állomások telepítése, amely magába foglalja a kapcsolódó vezetékcserét a kerítésen belül, bontási munkák, alapozási munkák és villámvédelmi rendszer telepítési munkák;
  • szakaszoló elzárók cseréje;
  • rövid acél szakaszok cseréje;
  • fogyasztói főelzáró berendezések cseréje.
Mi épül?NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt.közművekMészáros és Mészáros Kft.Vabeko Kft.gázvezeték

Hírlevél

Hirdetés