2024.04.19, Péntek
Ezzel a fejlesztéssel nagyot lép előre Dunaújváros a minőségi közlekedésben
Illusztráció (tervlap.hu)

Ezzel a fejlesztéssel nagyot lép előre Dunaújváros a minőségi közlekedésben

magyarepitok.hu

2019.06.05. 07:55 - Almási Krisztina

A beruházás keretében sor kerül a vasútállomás épületének részleges felújítására, új parkolóhelyeket alakítanak ki, valamint liftet és aluljárót is létesítenek a területen.

Hirdetés

Dunaújvárosban intermodális csomópont kialakításához, valamint különféle infrastrukturális fejlesztésekhez keresik a tervezőt - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A beruházás magában foglalja az intermodális csomópont kialakítását, melynek részeként a vasútállomás előtti területet funkciók szerint elkülönítve alakítják majd át, valamint létrehozzák a hozzá tartozó közúti kapcsolatokat is. A buszpályaudvaron három darab helyközi és két darab csuklós helyi indulóállást alakítanak ki, ezen kívül a megállóknál mindkét oldalon fedett utasvárókat építenek. Ezekhez kapcsolódóan akadálymentes, gyalogos és kerékpáros közlekedőrészeket is létrehoznak.

A fejlesztés magában foglalja többek közt:

  • a pénztárak és kapcsolódó helyiségek,
  • a MÁV-START Zrt. helyiségek,
  • a kereskedelmi és vendéglátóipari egységek kialakítását,
  • valamint az állomástér felőli előlépcső akadálymentesítését.

A projekt tartalmazza a dunaújvárosi vasútállomás épületének részleges felújítását, a közvetlen utasforgalommal és utaskiszolgálással kapcsolatos épületfejlesztés mintegy 665 négyzetméteren zajlik majd. Felújítják a felvételi épület homlokzatát, valamint korszerűsítik a nyílászárókat és a tetőszigetelést is.


Közel 60 parkolóhelyet és aluljárót is kialakítanak

A beruházás részeként számos új parkolóhellyel bővül az állomás, összesen 57 férőhelyes zöldfelületekkel határolt parkolót alakítanak ki, melyből 4 darab mozgáskorlátozott és 3 darab pedig elektromos autók töltésére szolgáló parkolóhely lesz.

Ezen kívül 4 darab taximegállóhelyet is létrehoznak, valamint 46 férőhelyes fedett kerékpárparkolót is elhelyeznek.

A városközpont felé gyalogos és kerékpáros átjárást biztosító aluljáró alakítanak ki a vágányzóna alatt. Az aluljáróból a II. és III. vágányok közti peronhoz végfeljárós kapcsolat létesül majd és liftet is telepítenek.

Mi épül?Dunaújvárosintermodális csomópontparkolók

Hírlevél

Hirdetés