2024.04.19, Péntek
Megszépült Szeged legrégebbi lakótelepe
szegedvaros.hu

Megszépült Szeged legrégebbi lakótelepe

mti.hu

2019.06.17. 11:51 - Gyöngyösi Klaudia

A megújult Belső-Tarján városrészen új játszóterek, tanösvény és fitneszpálya is várja a látogatókat.

Hirdetés

Befejeződött Szegeden az Odessza városrész közterületeinek megújítása a tavaly indult Zöldváros fejlesztési program keretében.  Ahogy azt már korábban megírtuk, a kivitelezési munkákat a közbeszerzési eljárás nyerteseként a HPQ Plus Kft. és az Alapközmű Kft. alkotta konzorcium végezte.

A közlemény szerint a városnak mintegy 820 millió forint uniós támogatás állt rendelkezésére a beruházásra, amit az önkormányzat további 120 millió forinttal egészített ki a járdák és bizonyos útszakaszok felújításának finanszírozására.


A szellemi sportok kedvelőiről sem feledkeztek meg

A projekt eredményeként korszerűsítették a köztereket, bővültek a zöldterületek és öntözőrendszert is kiépítettek. Az aktív kikapcsolódás érdekében bővültek és megszépültek a sétányok, a játszóterek, a sportpályák, és egy új kültéri fitneszpályát is kialakítottak.

A Maróczy Géza téren komplex térrekonstrukció történt, melynek keretben fitneszberendezéseket helyeztek a térre. A sakknagymesterről elnevezett közterületen sakkasztalok is várják a kikapcsolódni vágyókat.

Tanösvény ismerteti a környék növényvilágát

A Korondi utcában új helytörténeti sétány létesült a városrész fotóival és térképével. A környék növényzetét pedig új természetismereti tanösvény mutatja be. Az egykori kispiac helyszíne közösségi térré vált, sok fával, bokorral, ivókúttal, és bővült az árusítóhelyekkel.

A beruházás további részeként:

  • új járdák és gyalogátkelőhelyek épültek,
  • akadálymentesek lettek a buszmegállók,
  • új kerékpártárolókat helyeztek el,
  • valamint korszerűsítették a közvilágítást is.
Mi épül?Szegedlakóparkjárdafelújításépítőipari cégekHPQ Plus Kft.Alapközmű Kft.

Hírlevél

Hirdetés