2024.03.28, Csütörtök
Új oktatási tömbbel bővül a Pécsi Tudományegyetem
Illusztráció (pecsma.hu)

Új oktatási tömbbel bővül a Pécsi Tudományegyetem

magyarepitok.hu

2019.06.06. 16:54 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében egy több mint 2700 négyzetméteres fogászati tömböt hoznak létre.

Hirdetés

A Pécsi Tudományegyetemhez kapcsolódóan új Fogászati Elméleti Tömb építése kezdődhet meg a kivitelező megtalálása után – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A Tüzér utca 1. szám alatt található telken 2750 m2 alapterületű, 61 darab fogászati székkel rendelkező oktatási intézmény fog létesülni.

A kivitelezési feladatok magukba foglalnak többek közt:

  • építészeti statikai és épületgépészeti munkákat,
  • erős- és gyengeáram kivitelezést,
  • napelem beépítését,
  • orvosi gázellátás kiépítését,
  • valamint orvosi sűrített levegő kiépítését.

A klinika monolit vasbeton vázas szerkezetű építmény lesz, a jó gépészeti kiszolgálást szabadon alakítható pillérváz szolgálja majd. A belső falfelületek az orvostechnológiai követelményeknek megfelelően csempével burkoltak vagy festettek lesznek, a padlók Vinyl burkolatot kapnak. Az álmennyezetet egyedi hosszanti bordás kialakítással látják el, melybe integrálják a világítást.


Számos fejlesztés zajlik az egyetemen

Tavaly év végén lerakták egyetem Általános Orvosi Karához tartozó új elméleti tömb alapkövét, melynek kivitelezését a ZÁÉV Építőipari Zrt. végzi. Az oktatási intézményhez kapcsolódóan tervezik egy Ipari Gyógyszerészeti Oktatási Központ fejlesztését is, melyet az egyetem Rókus utcai, udvari „P” épületében alakítanak majd ki közel 800 négyzetméteren, átalakítva az ennek otthont adó 1700 m2 alapterületű épületet.

Ezen kívül felújítják a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (PTE-ETK) a baranyai megyeszékhely városközpontjában található két emblematikus épületét. Ezen kívül új műhelyet kapnak a PTE építész és gépész hallgatói, ugyanis a Műszaki és Informatikai Kar oktatási területe egy 1477 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővül a Strabag munkálataival.

Mi épül?PécsPécsi Tudományegyetemoktatási beruházásZÁÉV Építőipari Zrt.

Hírlevél

Hirdetés